Vilanovas efterladte datter: Min første kærlighed

19-årige Carlota holdt tale foran 1500 mennesker, da hun tog afsked med sin far i Barcelonas katedral

Carlota Vilanova (til højre) på vej mod begravelsen. (Foto: Marcamedia/Polfoto)
Carlota Vilanova (til højre) på vej mod begravelsen. (Foto: Marcamedia/Polfoto)

Omkring 53.000 FC Barcelona-fans nåede forbi Camp Nou i weekenden, og mere end 1.500 mennesker i Barcelonas katedral tog mandag aften et sidste farvel med Tito Vilanova.

Den 45-årige træner tabte i sidste uge kampen til kræften, og derfor blandt andre hele FC Barcelonas førstehold troppet op for at vise deres respekt for den tidligere assistent- og cheftræner i klubben.

Hans 19-årige datter Carlota stillede sig op og holdt en bevægende tale i katedralen.

- Vores far var vores helt. Vores forbillede. Min første kærlighed. Kærlighed, som jeg følte, selvom jeg ikke vidste, hvad det var.

Se også: TV: Barca-stjerne tager pis på racister

- Af alle de mange ting, min far lærte mig, var, at livet er for kort til ikke at være lykkelig, sagde hun blandt andet.

Se også: Guardiola begræder vennens død

Ud over familien, der også tæller hustruen og sønnen Adria, der spiller på La Masia - FC Barcelonas talentakademi - var mange kendte ansigter i sportens verden dukket op. Blandt dem de evige rivaler Real Madrids tidligere træner Jupp Heynckes og madrilenernes bestyrelsesmedlem og tidligere topspiller Emilio Butragueño.

Også Cataloniens præsident Artur Mas og FC Barcelonas præsident Josep Maria Bartemeu var til stede.

Se også: Barça-stjerner i dyb sorg over dødsfald

- Han vil altid være i vore hjerter, og vi glemmer ham aldrig, sagde Bartomeu.

Tito Vilanova nåede i alt 45 kampe i spidsen for FC Barcelona 1. juli 2012-19. juli 2013 og vandt de 34. Han måtte i to omgange holde pauser som følge af behandling for sin kræftsygdom, der i sidste ende tog livet af ham.

1 af 6 Verdensstjerner på rade række: Victor Valdes, Carles Puyol, Xavi Hernández og Andres Iniesta. (Foto: Marcamedia/Polfoto)
2 af 6 Emilio Butragueño (til højre) i fjendens lejr for at vise sin respekt. (Foto: Marcamedia/Polfoto)
3 af 6 Mange Barcelona-fans fulgte begravelsen på storskærm rundt om i byen. (Foto: Marcamedia/Polfoto)
4 af 6 Tidligere topspiller i FC Barcelona og fodbolddirektør Txiki Begiristain foran tidligere topspiller i Borussia Mönchengladbach og cheftræner i Real Madrid og Bayern München, Jupp Heynckes. (Foto: Marcamedia/Polfoto)
5 af 6 Neymar har aldrig spillet under Vilanovas ledelse men var naturligvis med til begravelsen. (Foto: ZUMA Press/Polfoto)
6 af 6 Carlota Vilanova (til højre) på vej mod begravelsen. (Foto: Marcamedia/Polfoto)
0 kommentarer
Vis kommentarer