Eks-Barca-dansker: Real Madrid ville have mig

I et eksklusivt interview med spanske Mundo Deportivo afslører den tidligere Barcelona-dansker Thomas Christiansen, at han var tæt på at ryge til Real Madrid

Her optræder den tidligere Barcelona-dansk-spanier Thomas Christiansen for Bochum. Men nu er han træner for cypriotiske Larnaca. (Foto: DPA)
Her optræder den tidligere Barcelona-dansk-spanier Thomas Christiansen for Bochum. Men nu er han træner for cypriotiske Larnaca. (Foto: DPA)

Han har dansk far og spansk mor. Og som blot 18-årig hentede mægtige Barcelona dansk-spanske Thomas Christiansen i lillebitte B93 fra Østerbro.

Men allerede inde turen gik til den catalanske hovedstad var Christiansen tæt på en anden storklub. Den evige rival Real Madrid.

Det fortæller Christiansen i et stort interview med spanske Mundo Deportivo. Den store avis har interviewet dansk-spanieren, fordi han netop er blevet ansat som cheftræner for Larnaca i den bedste cypriotiske række.

Se også: Hård kritik: Neymar bliver aldrig stor og Messi er ugidelig

Samtalen kom dog hurtigt til at handle om Christiansens 'lige-ved-og-næsten-skifte' til Real Madrid. For madrileneren ønskede at hente Christiansen, da han bare var 15 år. Men det skifte forhindrede hans mor.

- Jeg har familie i Madrid. Så hver eneste sommer tilbragte jeg tre eller fire uger dér, siger Christiansen og fortsætter:

- Min onkel havde kontakter til Real Madrid. Og uden jeg vidste det, havde han skaffet mig en prøvetræning. Herefter kontaktede klubben mine forældre og fortalte dem, at de ville have mig til at spille for dem og bo på deres akademi og studere i byen. Men mine forældre ville ikke have mig til at forlade Danmark.

Se også: Han kan blive Englands hemmelige våben

Christiansen gjorde dog, hvad han kunne for at blive i Madrid den sommer.

- Jeg hang fast i døren til min bedstemors hus i Madrid. For jeg ville ikke tilbage til Danmark, siger Christiansen.

Senere kom han som bekendt til Barcelona. Og han husker tydeligt førsrte gang, han stod ude foran Camp Nou - Barcelonas stadion.

- Da jeg så hele området, følte jeg mig meget lille, og jeg var meget imponeret. Det var begyndelsen på min store drøm, siger dansk-spanieren.

Christiansen nåede dog aldrig at få en officiel kamp på Barcelonas førstehold. Til gengæld nåede han at spille 60 kampe for B-holdet, for hvem han lavede 28 mål.

Se også: Ny bog afslører: Arsenal-stjerne skyld i Nasris VM-exit

Men Christiansens største oplevelse kom, da han blev udtaget til det spanske landshold. Her nåede han at optræde to gange. Det blev samtidig til en enkelt scoring mod Litauen i en kvalifikationskamp til VM i USA i 1994. Den tidliogere Barcelona-spiller mindes jubelscenen på Benito Villaramin - stadionet i Sevilla.

- Fansene jublede og råbte 'tyrefægter, tyrefægter, tyrefægter efter mig. Så jeg løb ned mod tribunen bag målet, hvor jeg havde scoret. Men da jeg kommer derned, ser jeg bare et stort lærred, der forestiller en menneskemængde, men der var ikke nogen. Men jeg var ligeglad, for jeg hørte dem råbe på mig. Det var fantastisk.

Ud over Barcelona nåede Christiansen også at spille for tyske Bochum, inden han afsluttede karrieren i Hannover i 2006.

0 kommentarer
Vis kommentarer