En af de største fodboldspillere nogensinde er død

Alfredo Di Stéfano blev 88 år

Alfredo Di Stefano i Real Madrid-trøjen. (Foto: AP)
Alfredo Di Stefano i Real Madrid-trøjen. (Foto: AP)
Følg Fodbold
Følg Udenlandsk fodbold
Følg Spansk fodbold

Det er bare tre dage siden, Alfredo Di Stéfano fyldte 88 år.

I dag døde den tidligere fodboldstjerne.

Det skriver flere spanske medier mandag aften.

Lørdag blev han ramt af et hjerteanfald og efterfølgende indlagt.

Alfredo Di Stéfano betragtes som én af de største fodboldspillere nogensinde.

Han blev født i Buenos Aires og nåede at optræde for det argentinske landshold, inden han skiftede statsborgerskabet ud med et spansk.

Han optrådte siden for det spanske landshold også, men det er i den hvide Real Madrid-trøje 1953-64 han slog sit navn fast.

Otte spanske mesterskaber vandt han, ligesom han var stjernen over dem alle 1956-60, da Real Madrid vandt de fem første udgaver af Europa Cup'en for mesterhold - turneringen, der i 1992 blev til Champions League.

Europas bedste to gange
I alt blev det til 216 mål i 282 kampe - heriblandt et hattrick i Europa Cup-finalen mod Eintracht Frankfurt i Glasgow, 1960. Real vandt 7-3, og holdkammeraten Ferenc Puskás scorede Reals øvrige fire mål...

To gange - i 1957 og 1959 - blev Di Stéfano tilmed kåret som Europas bedste fodboldspiller.

Di Stéfano nåede utroligt nok aldrig at deltage ved VM, hvilket kan være medvirkende til, at mange ikke betragter ham som værende lige så stor som Pelé, Maradona med flere.

I 1950, da han var 23 år, kvalificerede Argentina sig planmæssigt, men de senere verdensmestre afviste at deltage som følge af en uoverensstemmelse med de brasilianske værter.

Fire år senere afviste FIFA at lade ham spille for Spanien, fordi han tidligere havde optrådt for både Argentina og Colombia, hvilket man dog lavede om på tre år senere. Her havde han spillet en væsentlig rolle i Spaniens kvalifikation til slutrunden i Sverige, men det var ikke nok. Spanierne kom aldrig med til Sverige.

Mester med både Real og Valencia
I 1962 lykkedes det spanierne at kvalificere sig, og Di Stefano var stadig aktiv på højeste plan. Men en muskelskade betød, at han måtte melde afbud.

Kort efter stoppede han sin karriere.

Han var i en lang årrække træner på højeste niveau. Blandt andet for Real Madrid i to omgange - samt Valencia ligeledes i to omgange. Det lykkedes ham at vinde det spanske mesterskab tre gange, Europa Cup'en for pokalvindere en enkelt gang, samt det argentinske mesterskab med Boca Juniors en enkelt gang.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+