Fodboldverdenen hylder legenden Di Stefano

Reaktionerne strømmer ind efter den tidligere Real Madrid-spillers bortgang i en alder af 88 år

Fodboldverdenen hylder legenden Di Stefano

En af de største spillere i fodboldhistorien afgik mandag ved døden. Det skete, da Real Madrid-legenden Alfredo Di Stéfano døde tre dage efter sin 88-års fødselsdag.

Hans bortgang begrædes i fodboldverdenen.

- Tak, Alfredo Di Stéfano.

- Alfredo Di Stéfano, den største spiller nogensinde, er død, meddeler Real Madrid på forsiden af sin hjemmeside ledsaget af et stort billede af spilleren, der som aktiv repræsenterede både Argentina og Spanien.

Alfredo Di Stéfano nåede at være både spiller og træner i Real Madrid, hvor han ved sin død havde status af ærespræsident.

- Hvil i fred, Alfredo Di Stéfano, en fodboldlegende, skriver Liverpool-angriberen Luis Suárez fra Uruguay på sin Twitter-profil.

- En trist dag for fodboldverdenen. En af de største er død. Hvil i fred, Don Alfredo Di Stéfano, skriver Manchester Uniteds spanske målmand, David de Gea, på sin Twitter-profil.

En af de største fodboldspillere nogensinde er død

Der var ikke engang tænkt på de to, dengang Alfredo Di Stéfano udfoldede sig på fodboldbanerne, men deres reaktion fortæller en historie om hans stjernestatus.

Alfredo Di Stéfano nåede aldrig at optræde ved VM, men på klubplan var hans karriere enestående.

Han scorede 216 mål i 282 ligakampe for Real Madrid, hvor han spillede fra 1953-64.

Di Stéfano og Maradona - historiens to største argentinere på en fodboldbane - mener mange. (Foto: AP)
Di Stéfano og Maradona - historiens to største argentinere på en fodboldbane - mener mange. (Foto: AP)

Alfredo Di Stéfano vandt otte spanske mesterskaber med klubben og blev i 1957 og 1959 kåret som årets fodboldspiller i Europa.

Fem år i træk, fra 1956-60, vandt Alfredo Di Stéfano mesterholdenes Europa Cup, forløberen for Champions League.

Han scorede i alle fem finaler, herunder et hattrick i den berømte finale i 1960 på Hampden Park i Glasgow, hvor Real Madrid besejrede Eintracht Frankfurt 7-3.

- En af de største spillere nogensinde. Scorede i fem Europa Cup-finaler på stribe. En præstation, der aldrig bliver matchet, skriver englænderen Gary Lineker, topscorer ved VM i 1986, på sin Twitter-profil.