Oprykkernes budget: En femtedel Suarez

Spansk flække med 27.000 indbyggere har dog noget, de store ikke kan levere: Overskud!

Luis Suarez har ene mand kostet fem gange så meget, som oprykkerne fra den lille baskiske flække Eibar har til en hel sæson.
Luis Suarez har ene mand kostet fem gange så meget, som oprykkerne fra den lille baskiske flække Eibar har til en hel sæson.

Der var fest og farver, knaldfyrværkeri, tøndevis af sprut og sang i gaderne, da SD Eibar i maj rykkede helt op i det forjættede land: La Liga!

Siden har dagene næsten kun budt på problemer for folkene i den lille baskiske by på blot 27.000 indbyggere - den mindste flække, der nogen sinde har været repræsenteret i den spanske 1. division.

De er stolte folk deroppe 50 km øst for Bilbao. Ikke mindst af det faktum, at den spanske sensation trods to oprykninger i streg stadig har en sund økonomi.

Nu er de så spændt på, hvor længe det varer...

Se også: Suarez står til Barca-debut mod Real Madrid  

Foreløbig glæder de sig til at se Lionel Messi og formentlig også Luis Suarez på besøg i katalansk udebanedress. Hjemme i Eibar er det nemlig de lokale knægte, der spiller i Barca-stribet!

Når Eibar-præsiident Alex Aranzábal når til gæsternes holdopstilling og navnet Luis Suarez, kan han samtidig lige grunde over, at Barcelona - med en dispensation i nakken - har ofret 600 mio. kroner på at købe manden og tilhørende tandsæt fri af Liverpool.

SD Eibars opskruede budget for den første sæson i ligaen er på en femtedel af Uruguay-spillerens købspris!

120 mio. kroner er mange penge for en klub, der kørte sidste sæson for en fjerdedel.

Klubben station - Ipurúa - har blot 5250 sæder. Ikke nær nok ifølge de spanske regler, så nu må klubben modvilligt stille tribuner op, så der i hvert fald kan bankes 1.000 flere ned i plasticsæderne.

Se også: 'Suarez behandles som morder'  

Klubben har solgt 8.000 folkeaktier for at imødekomme kravet om en egenkapital på 14 mio. kroner.

- Når du ved, at spansk fodbold er et finansielt kaos, virker det både ironisk og unfair, at reglerne bliver brugt til at forsøge at sænke en af de klubber, der er finansielt sund, siger Eibar-præsident Alex Aranzábal til New York Times og tilføjer:

- Det her er blevet en kamp mellem David og Goliat. Ikke kun på fodboldbanen - men også i advokat-kontorerne.

Selv om reglerne er blevet  strammet,  har klubberne i de to bedste spanske divisioner samlet gæld for omkring 27 mia. kroner - og de skylder samlet fem mia. kroner i skat!

Eibar har også personalemangel, fordi de store klubber har kaldt deres udlejede spillere hjem. P.t. er truppen barberet ned til 16 mand mod 24 i sidste sæson i klubben, der tidligere har haft prominente navne som Xabi Alonso og David Silva på leje-aftaler.

- Selv om folk intet aner om Eibar, så kan de formentlig sympatisere med vores kamp mod et uretfærdigt system, siger Alex Aranzábal.

Se også: Barca-jubel: Suárez' karantæne står til forkortelse  

Til gengæld har klubben en trumf.

Når Messi og Suarez kommer på besøg, er det edderhakkeme længe siden, de har spillet på så lille et stadion.

- De vil nok ikke føle sig så komfortable. De er ikke vant til et lille, intimt stadion, hvor tilskuerne er så tæt på - og hvor du ikke spiller på et billardtæppe som på Camp Nou, siger den tidligere toptræner Javier Irureta, mens Eibar-præsidenten bare sukker:

- Der er virkelig intet i forbindelse med oprykningen til La Liga, der har været let.

0 kommentarer
Vis kommentarer