Barcas trøjer: Første gang i 115 år

Det bliver en helt særlig kamp mellem Catalonien og Baskerlandet lørdag på Camp Nou

Barcelona spiller ikke i de sædvanlige hjemmebanetrøjer i lørdagens kamp mod Athletic (Foto: AP)
Barcelona spiller ikke i de sædvanlige hjemmebanetrøjer i lørdagens kamp mod Athletic (Foto: AP)

Når Barcelona lørdag spiller på hjemmebane mod Athletic Club i den spanske La Liga, så bliver det ikke i de sædvanlige rødblå trøjer i striber.

I stedet har Barcelona valgt at spille i gule og røde striber, som er farverne i det catalanske flag.

Se også: Messi klar til genkomst

Det er første gang i klubbens 115-årige historie, at klubben har valgt at spille i regionens officielle farver i en hjemmekamp.

- Trøjen bliver ikke båret på grund af 11. september. Vi gør det for at fejre 300-året for Barcelonas løsrivelse fra Frankrig og Phillip V i 1714, lyder det i en officiel melding fra klubben.

Se også: Alt om weekendens fodbold-tv: Ti stjerner i nye trøjer vi glæder os til

Barcelona spillede i sidste sæson flere udekampe i den gul-røde trøje, men på hjemmebane blev trøjen ikke brugt. I denne sæson er trøjen rykket fra at være andentrøje til tredjetrøje.

Også modstanderen Athletic Club fra Bilbao vil spille i en særlig trøje. De spiller således i de baskiske farver og stiller op i grøn trøje, hvide bukser og røde sokker.

I går deltog 1,8 millioner mennesker i en demonstration i Barcelona for catalansk selvstændighed - blandt andre deltog Barcelona-spillerne Gerard Piqué og Xavi Hernández samt klubbens præsident Josep Maria Bartomeu. Klubben understreger dog, at man med trøjevalget ikke vil sende noget politisk signal.

Se også: Hundredtusinder i Barcelona kræver løsrivelse

Herunder kan du se vilde driblinger fra Neymar fra foråret

Herunder kan du se et gammelt klip, hvor Luis Figo var med til at sikre Barcelona en sejr mod Chelsea og Gianfranco Zola.

0 kommentarer
Vis kommentarer