Ballade i Barcelona: Intern uro om Messis kontrakt

Ledelsen og spillerne i FC Barcelona er på kollisionskurs ifølge en spansk ekspert

Der er ballade i FC Barcelona om Lionel Messis rolle i klubben. Foto: AP/Alvaro Barrientos
Der er ballade i FC Barcelona om Lionel Messis rolle i klubben. Foto: AP/Alvaro Barrientos

Resultaterne har svigtet denne sæson for de forsvarende spanske mestre, FC Barcelona, der halter fem point efter de madrilenske ærkerivaler i La Liga, hvor Real Madrid endda har en kamp til gode i forhold til catalonierne.

Men også uden for kridtstregerne er der ballade i Barcelona.

Fredag kom det frem, at Pere Gratacos er blevet afsat som leder af de sportslige relationer i FC Barcelona på grund af en ellers nogenlunde uskyldig kommentar tidligere på ugen om, at argentinske Lionel Messi 'ikke ville være lige så god' uden sine holdkammerater.

Læs mere om sagen her:

Se også: Vildt! Barcelona fyrer ansat for Messi-kritik

I det hele taget florerer der intern uro om Lionel Messis rolle i FC Barcelona. Det skriver den spanske fodboldekspert og klummeskribent Guillem Balague i sine spalter hos Sky Sports.

Balague oplyser, at selvom den argentinske superstjerne sandsynligvis forlænger sin Barca-kontrakt, der udløber i juni 2018, så har ledelsens udtalelser om de kommende kontraktforhandlinger skabt strid mellem direktionen og spillerne i klubben.

Direktør Oscar Grau har nemlig indikeret, at man er nødt til at forhandle med 'koldt vand i blodet og almindelig sund fornuft', når Messi skal tilbydes en ny kontrakt. Både på grund af La Ligas lønloft og Barcelonas generelle økonomi.

Lionel Messis fremtid i Barcelona er igen et tema. Foto: AP/Manu Fernandez
Lionel Messis fremtid i Barcelona er igen et tema. Foto: AP/Manu Fernandez
 

Selv om udmeldingen måske lyder rimelig, så har den fået store Premier League-klubber som Manchester City, Chelsea og Manchester United til at slikke sig om munden, for her er hverken penge eller et spansk lønloft et problem, når den argentinske troldmand skal sætte en underskrift fra 2018.

- Udtalelsen indikerer, at Barcelona ikke har de økonomiske muskler til at forlænge ikke bare Messis kontrakt, men også Iniestas. Sådanne udtalelser hørte man i hvert fald ikke, da Real Madrid forhandlede med Cristiano Ronaldo, skriver Guillem Balague og fortsætter:

- Barcelona-spillernes reaktion har været, at man offentligt støtter deres holdkammerat. Luiz Suarez har blandt andet sagt, at man ikke behøver almindelig sund fornuft, når man forhandler med Messi. Internt er truppen meget oprevet over, at en lederfigur i Barcelona er kommet med sådan en udtalelse om Messi.

Lionel Messi har været godt spillende det seneste halve år og har scoret 26 mål i 23 kampe i alle turneringer. Heriblandt 13 mål i den spanske liga.

21 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere