Barca-boss nægter vilde anklager: Beviser dette billede hans uskyld?

Den tidligere Barcelona-spiller og nuværende Barcelona-sportsdirektør Eric Abidal er rasende over anklagerne om, at han har fået en illegal lever

Eric Abidal har lagt et billede op, som han håber, vil mane beskyldningerne til jorden. Foto: AP
Eric Abidal har lagt et billede op, som han håber, vil mane beskyldningerne til jorden. Foto: AP

En lever købt på det sorte marked, en tidligere Barcelona-præsident og en kræftsyg fodboldspiller.

Nogenlunde sådan lyder opskriften på en ret bemærkelsesværdig historie, der udvikler sig i disse dage i Spanien.

Onsdag skrev den spanske avis El Confidencial en historie, der gav genlyd.

Ifølge mediet tog den tidligere Barcelona-præsident Sandro Rosell utraditionelle metoder i brug for at hjælpe Eric Abidal, der i 2012 var hårdt ramt af en kræftsygdom og derfor havde brug for en levertransplantation.

Avisen skrev, at Rosell havde købt en lever til Abidal på det sorte marked. Og at den officielle historie om, at Abidal fik sin nye lever doneret af sin fætter Gerard blot, var en dækhistorie.

Eric Abidals nye lever stammer ikke fra fætteren, men er købt på det sorte marked, skriver avis. Foto: AP Spansk fodbold Skandale under opsejling? Barça-præsident købte illegal lever til kræftsyg spiller

Det har Abidal og Barcelona afvist på det kraftigste. Og nu viser Abidal et billede frem på Twitter for at bevise, at det var fætteren Gerard, der hjalp ham ud af livsfaren. Her ser man de to efter operationen, lader det til.

- Med offentliggørelsen af dette billede vil jeg gerne forsvare min fætter Gerards ære og bede jer respektere ham. Jeg tager kraftigt afstand fra de medier, der fortsat stiller spørgsmål ved legaliteten af den operation, der reddede mit liv, skriver Abidal.

Sagen er afgjort - eller?
Barcelona udsendte også en pressemeddelelse, hvor man pointerede, at sagen var blevet afsluttet i en domstol i maj, og at der derfor ikke var mere at komme efter.

- FC Barcelona afviser hårdnakket historier bragt i dag vedrørende uregelmæssigheder i forbindelse med Eric Abidals levertransplantation. Historierne afvises også af Hospital Clínic de Barcelona og Abidal selv, lød i pressemeddelelsen onsdag.

Men ifølge den spanske avis har politiet konkret opsnappet fire telefonsamtaler, hvor den tidligere Barcelona-præsident Sandro Rosell angiveligt bekræfter overfor en unavngiven part, at han har købt en illegal lever til Abidal. Disse oplysninger har været nok til, at politiet har indledt en sag, lyder det fra avisen.

Eric Abidal er i dag ansat som sportsdirektør i Barcelona.

Screenshot TV3 Sport Premier League Spyttede mod 14-årig pige: Nu er han tilbage på tv

Nicolai Jørgensen med bolden i VM-kampen mod Peru. Foto: Ritzau Scanpix Intl. fodbold Efter forfærdeligt VM: Dansk angriber vil væk

Diego Maradona må holdes tilbage, ellers falder legenden ud over tribunen, da Argentina scorer mod Nigeria. Foto: All Over Press VM 2018 Maradona svinede dommer til: Nu reagerer FIFA

8 kommentarer
Vis kommentarer