Barça-boss tager til genmæle efter Messi-kritik

Barcelona-præsident Josep Maria Bartomeu forklarer, at den lønnedgang, Lionel Messi mandag afslørede, var aftalt længe på forhånd

Lionel Messi og Barcelona-præsident Josep Maria Bartomeu er ikke helt på linje i sagen om lønnedgang. Foto: Reuters/Ritzau Scanpix
Lionel Messi og Barcelona-præsident Josep Maria Bartomeu er ikke helt på linje i sagen om lønnedgang. Foto: Reuters/Ritzau Scanpix

Mandag raslede Lionel Messi på ny med sablen over for Barcelonas ledelse.

Den argentinske anfører bekendtgjorde på de sociale medier, at han og de øvrige spillere går 70 procent ned i løn for at sikre klubbens andre ansatte under coronakrisen - desuden kritiserede han ledelsen for at lække om forhandlingerne undervejs for at stille spillerne i et dårligt lys.

Det har nu fået Barcelona-præsident Josep Maria Bartomeu til at tage til genmæle. For den drastiske lønnedgang har været aftalt siden 20. marts, hvor han sammen med direktør Òscar Grau holdt en videokonference med klubbens fire anførere, Lionel Messi, Sergio Busquets, Gerard Piqué og Sergi Roberto.

- Vi sagde, at vi ville skære i den faste del af lønnen - ikke i bonusser - mens den spanske undtagelsestilstand varer ved, og de sagde ja lige fra starten.

- Der gik ti dage, inden den endelige aftale var klar, men vi fik et ja fra dag ét, siger Bartomeu i et interview til sportsavisen El Mundo Deportivo.

Han forklarer, at det på grund af restriktionerne har taget tid for førsteholdsspillerne at komme med et endeligt tilsagn.

Desuden har spillerne gået yderligere et skridt for at hjælpe de øvrige ansatte i klubben, der torsdag blev ramt af nedskæringer og fyringer. De har således valgt at donere yderligere to procent af lønnen for at sikre dem, forklarer han til avisen Sport:

- Det forslag kom fra anførerne.

Lionel Messi var på spillernes vegne også rasende over de mange rygter, som florerede i pressen om forhandlingerne, der kunne stille spillerne i et dårligt lys - men det tager præsidenten ikke så tungt. 

- Måske har de været generet af ting, som folk i og uden for klubben har sagt - men de har ikke alle oplysningerne. Forhandlingerne har kun været ført af Òscar Grau og mig, og vi har ikke sagt noget til nogen, siger Bartomeu.

Direkte adspurgt kan præsidenten også sætte tal på, hvad klubben sparer på den øvelse:

- I runde tal udgør en måned omkring 14 millioner euro (105 millioner kroner) i nettolønninger for førsteholdet, mens det for resten af holdene (B-holdet, talentholdet, kvindeholdet, basketball, håndbold, futsal og rulleskøjtehockey, red.) er to millioner euro (15 millioner kroner).

- Det er en fleksibel aftale, der afhænger af antallet af dage, siger han.

Spanien er hårdt ramt af coronavirussen, og premierminister Pedro Sanchez foreslog søndag, at undtagelsestilstanden i landet med udgangsforbud fortsætter frem til 11. april.

Lionel Messi og de andre Barcelona-spillere holder som resten af Spanien fri på grund af corona-krisen. Foto: Spansk fodbold Messi bekræfter lønnedgang og sviner ledelsen til

En FC Minsk-fan med ansigtsmaske til lokalopgøret mod Dinamo i weekenden. Foto:  Sergei Gapon/AFP/Ritzau Scanpix Intl. fodbold Danske tv-stationer afviser: Nej tak!

Intl. fodbold Tv-station i grinagtig Messi-brøler

Martin Braithwaite skiftede efter tranfervinduets lukning til FC Barcelona i en af vinterens mest omtalte transfers. Foto: Albert Gea/Ritzau Scanpix Spansk fodbold Medie: De har Braithwaite på blokken