Barca-boss: Vi har klaret os før uden Messi

Sidste år kom Barcelona stærkt igennem en periode uden Messi. Nu skal klubben forsøge at gøre det igen

Følg Fodbold
Følg Udenlandsk fodbold
Følg Spansk fodbold

FC Barcelona må undvære verdensstjernen Lionel Messi i tre uger, men det bliver ikke noget problem i forhold til holdets præstationer.

Det mener klubbens cheftræner, Luis Enrique, som sidste efterår vandt otte ud af ti kampe med Barcelona, imens Messi også var skadet.

- Heldigvis responderede holdet stærkt sidste år, da vi desværre var uden Messi i to og en halv måned, siger Luis Enrique.

- Vi har en fantastisk trup. Jeg har altid sagt, at vi selvfølgelig er stærkere med Messi på holdet, fordi han er den bedste, men vi har også et hold, der bør være mere end stærkt nok til at klare os uden ham i forhold til vores konkurrenter.

Korruptionssag mod Neymar bliver genåbnet

- Forhåbentlig kommer han og de andre skadede spillere sig så hurtigt som muligt, så de kan forberede sig på resten af sæsonen. Vi ved, at hvis vi vil vinde titler, så skal vi også kunne klare os i perioder som denne, siger træneren.

Messi udgik med en skade i lysken i onsdagens 1-1-kamp mod Atlético Madrid. Kort efter argentinerens udskiftning udlignede Atlético Madrid.

Skaden får også konsekvenser for Argentinas landshold, som må undvære Messi i de to kommende VM-kvalifikationskampe mod Peru og Paraguay. I begyndelsen af september missede Messi også en VM-kvalifikationskamp for Argentina.

Enige med Laudrup: Denne Barca-stjerne går for vidt

Det fik dengang landstræner Edgardo Bauza til at kritisere Barcelona for at være dobbeltmoralske, fordi den spanske klub altid opfordrede til at passe på Messi i landsholdsregi, men selv belastede Messi med så mange kampe som muligt.

Den debat vil Luis Enrique ikke deltage i.

- Jeg vil ikke blande mig ind i en verden af meninger, som kun forværrer situationen. Virkeligheden er, at vi altid ser på, hvad der er bedst for Messi og vores andre spillere, siger Enrique.

På tværs af alle turneringer har Messi scoret otte mål i otte kampe for Barcelona i denne sæson. I hans fravær bliver det i højere grad op til Neymar og Luis Suarez at stå for målene i Barcelonas offensiv.

Klubbens næste opgave er lørdag eftermiddag på udebane mod Sporting Gijon.

Mere fra Ekstra Bladet+

Kristendemokraterne ligner efterhånden en abort

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+