Barça-legenden blev kidnappet - nu er han død

Den femdobbelte spanske liga-topscorer Quini er død i en alder af 68 år. I Barcelona-tiden var han topscorer på hold med Allan Simonsen og Diego Maradona - og offer for en kidnapning

Quini  sammen med Bernd Schuster med Copa del Rey-trofæet i 1983. Foto: All Over
Quini sammen med Bernd Schuster med Copa del Rey-trofæet i 1983. Foto: All Over

Med 219 mål i 448 kampe i den bedste spanske liga, så er han stadig den ottende mest scorende i Primera Division.

Men sent tirsdag aften sluttede det hele for den tidligere spanske angriber Enrique Castro 'Quini', der døde af et hjertetilfælde i en alder af 68 år.

Quini blev topscorer i den spanske liga fem gange og spillede hovedparten af sin karriere i Sporting Gijon, men huskes i Danmark nok mest for sine fire år i Barcelona, hvor han undervejs dannede makkerpar med både Allan Simonsen og Diego Maradona i offensiven.

Både Quini og Simonsen scorede blandt andet i finalen i Europa Cup'en for pokalvindere i 1982, hvor belgiske Standard Liége ellers kom tidligt foran, men hvor makkerparet i front hos catalanerne vendte til 2-1-sejr.

For Barcelona også blev til pokaltitler i 1981 og 1983, og det kunne være blevet til The Double i 1981, men det gik galt, da Quini på uhyggelig vis blev kidnappet efter sine to mål i 6-0-sejren mod Hercules.

Først 25 dage senere blev han befriet efter en aktion, som involverede både spansk og schweizisk politi, men endte alligevel året som topscorer i La Liga, mens Barcelona blev nummer fem med fire point op til mestrene fra Real Sociedad.

Artiklen fortsætter under billederne

Quini med forsøg reddet af italienske Dino Zoff ved EM 1980. Foto: AP
Quini med forsøg reddet af italienske Dino Zoff ved EM 1980. Foto: AP

Quini på det spanske landshold. Foto: All Over
Quini på det spanske landshold. Foto: All Over

Quini på hold med Allan Simonsen og Diego Maradona i 1982. Foto: All Over
Quini på hold med Allan Simonsen og Diego Maradona i 1982. Foto: All Over
 

Simphiwe Moisa Boy-Boy med fortid i Chelsea er død blot 31 år gammel. Foto: AP Premier League Tidligere Chelsea-talent død: Blev kun 31 år

Hollands landshold er i chok efter tidligere landsholdsspiller er død i en alder af 32 år kort før EM-start. Foto: AP Landsholdsfodbold 32-årig spiller død: Dansk EM-modstander i chok

Bernardo Ribeiro, der har spillet i skandinavisk fodbold, er faldet om på banen og er seneste dødsfald i fodboldverdenen (Foto: Newcastle Jets) Intl. fodbold Tragisk: Endnu en fodboldspiller død på banen

 

Dødsfaldet har allerede påvirket flere nyere spanske stjerner - blandt andet David Villa, der også havde en stor karriere og kom forbi samme Sporting Gijon og Barcelona.

- Da jeg tog mine første skridt i denne sport, så var jeg heldig at blive rådet den bedste spanske angriber nogensinde. Jeg kunne aldrig have nået, hvad jeg gjorde, uden din hjælp, skriver han i et længere Instagram-opslag.

Også den nuværende Barcelona-spiller Andres Iniesta er trist.

- Vi vil savne dig. RIP. Mine kondolencer til familie og venner, lyder det.

På landsholdsplan blev det til otte mål i 35 kampe og deltagelse ved VM 1978, EM 1980 og VM 1982 for Enrique Castro 'Quini'.

Deniz Naki er en vildbasse - her planter han flag i forbindelse med St. Paulis oprykning til Bundesligaen. Foto: Astrid Dalum Intl. fodbold Fodboldspiller beskudt på motorvej: Var det mordforsøg?

Intl. fodbold Jagter fodboldspiller: Han slog dommer ihjel

Destin Onka Malonga. Foto: Foto: Olympique Ales Cevennes Fransk fodbold Teambuilding gik galt: Fodboldmålmand død på overlevelsestur