Barça missede mesterskabet: Nu udpeger træneren problemet

Luis Enrique og Barcelona kan nu kun vinde pokaltitlen, efter at mesterskabet glippede søndag

Følg Fodbold

Luis Enriques regeringstid i Barcelona er snart slut. Og hans punktum bliver ikke, som han havde ønsket sig. Søndag måtte han se mesterskabet ryge i hænderne på ærkerivalerne fra Real Madrid.

- Vi har ikke sluttet sæsonen, som vi ønskede det. La Liga er 38 kampe, og det belønner sig at være stabile. Vi har ikke været stabile nok, siger han.

- Specielt tidligere på sæsonen var vi ustabile, og det betaler vi nu prisen for. Vi kæmpede til det sidste, men det var ikke nok, og nu lykønsker vi de fortjente mestre, siger Enrique.

Før sidste spillerunde var det stadig muligt for Barcelona at løbe med mesterskabet, men det krævede, at Real Madrid tabte ude til Malaga.

Men Real Madrid vandt 2-0, og så betød det intet, at Barcelona selv klarede skærene hjemme mod Eibar. Barcelona vandt 4-2 efter at have været bagud med 0-2.

62406856.jpg
Inden opgøret mod Eibar hyldede Barcelonas fans deres succesrige træner, der efter denne sæson tager et pusterum fra fodbolden, præcis som hans forgænger, Pep Guardiola, gjorde det efter sit ophold i Barcelona.

I sin første sæson i spidsen for holdet løb Luis Enrique og Barcelona med "the treble". Året efter blev det til både mesterskabet og pokalturneringen. Men i år blev Juventus stopklodsen i Champions League, mens altså Real Madrid stjal mesterskabet.

- Jeg synes, at holdet har præsteret godt i løbet af sæsonen, men desværre så er linjen mellem sejr og nederlag utrolig tynd, har vi fundet ud af. Jeg ville ønske, vi kunne fortsætte med at vinde titler, men der er andre, der vil det samme.

Barcelona kan se tilbage på en slutspurt, hvor holdet ellers vandt sæsonens sidste seks opgør, heriblandt en fænomenal kamp på udebane over Real Madrid hvor holdet var bagud, men bevarede mesterskabshåbet, da Lionel Messi scorede i overtiden.

Barcelona kan stadig nå at vinde endnu et trofæ til pokalskabet. Holdet skal møde Alaves i finalen i den spanske pokalturnering.

Benzema scorer for Real Madrid:

Før U21-EM: Danmark må nøjes med 'sekunda-hold'

Afsløring: Her er Hareides landsholdskanin

Tomme tribune-trusler: Brøndby slipper for ultimativ straf

Mølby: Derfor er Hazard Chelseas vigtigste

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun undskyldte kun oprigtigt, da hun hostede

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind