Barça risikerer alt i frihedskamp – kan ryge ud af La Liga

Hvis Catalonien erklærer selvstændighed, ryger Lionel Messi og co. ud af den spanske liga

Andres Iniesta og Lionel Messi kan blive tabere i søndagens afstemning om catalansk selvstændighed. (Foto: AP)
Andres Iniesta og Lionel Messi kan blive tabere i søndagens afstemning om catalansk selvstændighed. (Foto: AP)

Der står meget på spil, når borgerne i Catalonien søndag går til valgurnerne.

Her skal de tage stilling til, om regionen skal løsrives fra resten af Spanien. Det ønsker det nationalistiske parti CiU, som går til valg på løsrivelsesløfter – og som pt. fører i meningsmålingerne.

En beslutning, der naturligvis vil have vidtrækkende konsekvenser – også på fodboldbanen.

Se også: Wass på ugens hold i Europa - se hans mål her

For uden tilknytningen til Spanien, kan Espanyol og FC Barcelonas 23-dobbelte mestre ikke stille op i La Liga. Det fastslår ligaens præsident, Javier Tebas, overfor den madrilenske sportsavis Marca.

- Reglen er tydelig. De eneste ikke-spanske klubber, der kan deltage i La Liga er klubber fra Andorra. La Liga bliver en liga uden catalanske klubber, fastslår Tebas.

Udsigten til en La Liga uden FC Barcelona, Lionel Messi og El Clásico-opgørene mod Real Madrid vil utvivlsomt fjerne en stor portion af spansk fodbolds stjerneglans.

Javier Tebas sover dog alligevel trygt om natten, for han tror slet ikke, at det ender med catalansk selvstændighed efter søndagens afstemning.

Se også: Messi brænder straffespark og går glip af hattrick

Men den spanske sportsminister, Miguel Cardenal, er ikke så  sikker på, at det lykkes at bevare borgfreden i den spanske nation - og dermed i La Liga.

- Det er et realistisk scenario, siger han til Marca.

Cardenal forudser, at FC Barcelona vil miste sin storhed udenfor spansk fodbold.

- Det ville blive helt anderledes. Klubben ville blive som Ajax, Celtic eller Standard Liége, og de ville i bedste fald kunne spille sig i kvartfinalen i Champions League, vurderer han.

Mens den spanske sportsminister gruer for konsekvenserne, så er flere nøglepersoner i FC Barcelona helt anderledes positive overfor et selvstændigt Catalonien.

Se også: Wass scorer i Celta-sejr over Krohn-Dehli og Sevilla

Således har forsvarprofilen Gerard Piqué flere gange talt varmt for løsrivelsesprojektet, hvilket fik det spanske landsholdspublikum til at pifte af ham i forbindelse med landskampen mod Slovakiet.

Også Bayern München-træneren Josep Guardiola, der tidligere både har spillet for og træner FC Barcelona, har flere gange støttet den catalanske kamp for selvstændighed.

Se også: Målmænd enige: Barça-keeper uden skyld i super-mål

40 kommentarer
Vis kommentarer