Annonce:
Annonce:

Barça-stjerne: Bendtner reddede min karriere

Barcelonas stærke forsvarsspiller Javier Mascherano fortæller i et langt interview, hvordan Nicklas Bendtner ændrede hans karriere

Tror det eller ej. Nicklas Bendtner har faktisk ændret Barcelona-spilleren Javier Mascheranos karriere. (Foto: AP/Tom Hevezi)
Tror det eller ej. Nicklas Bendtner har faktisk ændret Barcelona-spilleren Javier Mascheranos karriere. (Foto: AP/Tom Hevezi)
Annonce:
Følg Fodbold

Læs godt efter her. For i kommer måske ikke til at se det her mere i jeres liv end denne ene gang; Nicklas Bendtner har ændret en Barcelona-stjernes karriere fra skidt til fantastisk. Jeps, den er god nok. Det fortæller Barcelona-spilleren i et stort interview med The Guardian.

Og hvordan kan det så gå til, tænker du sikkert? Jo, vi skal tilbage til det andet opgør i Champions League-1/8-finalerne mellem Barcelona og Arsenal i 2011. Altså, mens Bendtner stadig spillede i Arsenal og var nogenlunde populær.

Wolfsburg-boss om bøde-Bendtner: Han er tankeløs

Annonce:

Barcelona førte samlet med 4-3. Men pludselig stak Jack Wilshere bolden i dybden til Nicklas Bendtner i det 86. minut. Bendtner slap alene igennem, men fik akkurat taget et lidt for langt og skævt træk, så Barcelonas argentinske terrier Javier Mascherano kunne nå at glide ind og blokere danskerens forsøg. Havde Bendtner scoret, var Arsenal gået videre på reglen om udebanemål.

- Den tackling (på Bendtner, red.) markerede et 'før' og et 'efter' for mig, siger Mascherano til The Guardian og uddyber, hvordan Bendtner ændrede hans fodboldliv fra uforløst til ren succes:

- Helt ærligt. Efter fem-seks måneder i Barcelona troede jeg, at det var meget usandsynligt, at jeg ville være der meget længere. Mine styrker lod til at ligge meget langt fra alt, hvad Barcelona stod for. Tacklingen hjalp mig. Hvis Bendtner havde kontrolleret bolden og vendt sig den anden vej, så ville han være sluppet fra mig og... uffff!... Så ved jeg ikke, hvad der ville være sket for mig, siger han om sin danske redningsmand og hans dårlige førsteberøring. 

I klippet herunder, eller øverst i artiklen, kan du se Mascheranos tackling på Bendtner:

I unåde hos Wolfsburg: Bendtner straffes for Mercedes-stunt

Annonce:

Men heldigvis for Mascherano - uheldigvis for Bendtner - så gik det meget fint for argentineren og hans holdkammerater, erindrer han.

- Men det gik, som det gik, og vi endte med at vinde Champions League. Det hele gik godt, siger han

Hvis man vil måle Mascheranos succes siden dén afgørende tackling på Bendtner, så kan man bare kigge på hans titel-CV.

Her står der '13' ud for antallet af pokaler. Og de tre af dem har han såmænd fået efter tre vundne Champions League-finaler. Udmærket for en spiller, der oprindeligt er midtbanespiller, men i langt de fleste af sine Barcelona-år har styret forsvaret sammen med sin 17 centimeter højere makker i midterforsvaret, Gerard Piqué. 

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Kritikken af Færøerne fremtræder som hykleri, der skal dække over eget fedtspil
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: