Barcelona accepterer: Smider 40,9 millioner ekstra

De spanske mestre slipper for yderligere tiltale ved at betale over 40 millioner kroner

Neymar i midten er pludselig blevet lidt dyrere for Barcelona (Foto: AP)
Neymar i midten er pludselig blevet lidt dyrere for Barcelona (Foto: AP)

Fodboldklubben FC Barcelona har mandag accepteret at betale en bøde på 5,5 millioner euro, fordi klubben ifølge de spanske myndigheder forsøgte at slippe billigere i skat, da den købte brasilianeren Neymar i 2013.

Beløbet, der svarer til godt 40 millioner kroner, er resultatet af et forlig, der betyder, at den spanske mesterklub undgår en retssag om skattesnyd.

- Det er bedre at acceptere dette forlig end at fortsætte med at have usikkerhed, som Neymar-sagen har skabt så længe, siger klubpræsident Josep Maria Bartomeu ifølge AFP.

Bartomeu og hans forgænger på posten, Sandro Rosell, slipper samtidig for en mulig straffesag, der kunne have sendt dem i fængsel.

Sagen begyndte, da Barcelona købte Neymar af den brasilianske klub Santos i 2013. Det officielle transferbeløb var ifølge klubberne 57,1 millioner euro, hvoraf de 40 millioner blev givet til Neymars familie.

Men de spanske skattemyndigheder mener, at den reelle transfersum var mindst 83 millioner euro, hvilket svarer til over 600 millioner kroner.

Den brasilianske investeringsfond DIS, der havde 40 procent af rettighederne på Neymar, da han spillede i brasilianske Santos, føler sig i hvert fald snydt.

Den påstår, at den er blevet snydt for en stor del af transfersummen for Neymar fordi Barcelona og Santos har skjult en del af summen for offentligheden. Det samme skulle skattemyndighederne altså også være blevet.

Neymar bliver også selv undersøgt for sin rolle i handlen.

Nolito er Spaniens målbomber. Udenfor banen vil både Barcelona og Atletico Madrid have fat i Celta Vigo-spilleren (Foto: AP) Intl. fodbold Slagsmål om Spaniens nye bomber

Dani Alves til højre forlader nu Barcelona (Foto: AP) Spansk fodbold Efter otte år i Barcelona: Nu forlader han os

Saksesparket blev sat ind meget langt ude fra (Screnshot) Dansk fodbold Ren Zlatan i Serie 4: Her er årets mål i Danmark

Cristiano Ronaldo er verdens mest kendte sportsmand, har ESPN regnet sig frem til. (Foto: AP) Anden sport Verdens 100 mest kendte sportsfolk: Hvor er Caroline og Kevin?

7 kommentarer
Vis kommentarer