Barcelona bekræfter kæmpe-handel

672 millioner kroner: Barcelona er onsdag rejst til Amsterdam for at skrive under med Frenkie De Jong, der har bestemt sig for at skifte til catalanerne

Frenkie De Jong får i dag besøg af Barcelona, der lukker aftalen. Foto: AP
Frenkie De Jong får i dag besøg af Barcelona, der lukker aftalen. Foto: AP

Opdateret onsdag kl. 18.20: De Jong er præsenteret som ny Barcelona-spiller.

21-årige Frenkie De Jong anses for at være fodboldens næste helt store midtbanestjerne, men hvor det i sidste måned så ud til, at Ajax-spilleren skulle skifte til Paris SG til sommer, så har sagen nu taget en ny drejning.

Hollandske De Telegraaf kunne tidligere på dagen berette, at Barcelona har besejret PSG i kampen om midtbanespilleren.

Barcelona skulle ifølge avisen have hævet buddet til 90 millioner euro (672 mio kroner), hvor PSG 'kun' ville give 75 millioner euro (560 mio kroner), som Ajax i første omgang ville have.

Ifølge den hollandske avis har også Manchester City og Juventus tidligere været inde i billedet i kampen om De Jong, men italienerne kunne ikke være med på prisen, mens Manchester City på grund af Financial Fair Play heller ikke kunne byde stort nok.

Onsdag aften bekræfter FC Barcelona så, at handlen er gået igennem.

- Med Frenkie De Jongs ankomst, tilføjer vi talent og Barca-stil til vores projekt. Vi er overbevist om, at han vil være en vigtig del af vores hold i de kommende år. Velkommen, Frenkie, skriver klubben på Twitter.

Sky Sports mener dog at vide, at prisen er landet på 75 millioner euro - svarende til 560 millioner kroner. Med mulighed for yderligere 11 millioner euro i bonusser.

De to parter er blevet enige om en femårig aftale.

Artiklen fortsætter under billederne

Frenkie De Jong efter en misset chance i Champions League. Foto: AP
Frenkie De Jong efter en misset chance i Champions League. Foto: AP
 

Frenkie De Jong i selskab med Hakim Ziyech og Kasper Dolberg. Foto: Stnaley Gontha/Ritzau Scanpix
Frenkie De Jong i selskab med Hakim Ziyech og Kasper Dolberg. Foto: Stnaley Gontha/Ritzau Scanpix
 

Både Frenkie De Jong og holdkammeraten Mathijs de Ligt har flere gang talt med den nuværende Ajax-keeper Andre Onana om Barcelona. Han har nemlig været på kontrakt i klubben.

- Jeg har flere gange talt med dem, fordi jeg var i Barcelona, og jeg ved, hvordan folk er der. De har spurgt til klimaet og den slags. Jeg fortæller dem altid, at de vil kunne lide at være der. Det er ligesom at være hjemme. Jeg fortæller dem, at Barcelona ved, hvordan man behandler folk. Det er det vigtigste for mig, og Barcelona ved, hvordan man gør, sagde Onana i december.

Med skiftet og prisen bliver han alligevel ikke Hollands dyreste spiller nogensinde. Det kan Virgil van Dijk fortsat bryste sig af med 84,4 millioner euro-skiftet fra Southampton til Liverpool sidste år.

Frenkie De Jong skriver sig ind i en fornem række af stjerner, der har taget turen direkte fra Ajax til FC Barcelona: Johan Neeskens, Johan Cruyff, Richard Witschge, Jari Litmanen, Frank de Boer, Ronald de Boer, Jasper Cillessen - og nu Frenkie de Jong.

Christian Eriksen var på Camp Nou med Tottenham tidligere på sæsonen, men det ikoniske stadion bliver næppe hans nye hjemmebane i denne omgang. FC Barcelona ser andre veje i jagten på forstærkninger frem mod den kommende sæson. Foto: Manu Fernandez/AP Spansk fodbold Dårligt nyt for Eriksen: Ikke en del af Barcelonas store transferplan

Dolberg er begyndt at score regelmæssigt i denne sæson. Foto: Stanley Gontha/Ritzau Scanpix. Landsholdsfodbold Tvivlede kraftigt på Dolberg: Kasper, kan du overhovedet lide at spille?

Spansk fodbold Madrid-medie: Derfor passer Eriksen til Real

Et hav af splinternye detaljer er blevet tilføjet til den seneste udgave af Football Manager. Foto: Sports Interactive. Sport og Spil Gør dig klar til søvnløse nætter: Sådan er det nye Football Manager

Lionel Messi og Luis Suarez er blandt deltagerne i Otro, der kaldes fodboldstjernernes Netflix. Foto: GABRIEL BOUYS/Ritzau Scanpix Intl. fodbold Nu kommer fodboldstjernernes Netflix

65 kommentarer
Vis kommentarer