Barcelona blev snydt: Nu kommer hjælpen endelig

Ifølge præsidenten for de professionelle fodboldligaer i Spanien er videoassistance klar om halvandet år

Om halvandet år får Suárez og co. videoassistance i La Liga. Foto: TV3 Sport
Om halvandet år får Suárez og co. videoassistance i La Liga. Foto: TV3 Sport

Da FC Barcelona i weekenden måtte nøjes med 1-1 ude mod Real Betis, blev det spanske mesterhold snydt for et soleklart mål. Kampens dommere overså, at bolden var omkring en halv meter over stregen i Betis-målet.

Episoden førte til heftig debat omkring den manglende mållinjeteknologi i spansk fodbold, som man ellers har indført i eksempelvis Premier League.

Ifølge præsidenten for de professionelle fodboldligaer i Spanien, Javier Tebas, er løsningen på vej, men det bliver først om halvandet år.

- Vi har altid forsvaret brugen af teknologi i fodbold, og i dette tilfælde mener vi, at videoteknologi er det bedste alternativ, siger Tebas ifølge NTB.

- Vi er allerede i gang med at teste det. Jeg tror, det er klar til at tage i brug i begyndelsen af juli 2018.

Dermed vil det fortsat være et dommerskøn, om bolden er inde eller ej i resten af indeværende sæson samt i næste sæson.

Når videoteknologien indføres, vil dommerne kunne få hjælp fra de mange kameravinkler ved målet, som man også kender det fra ishockey.

I England benytter man mållinjeteknologien 'Hawk-Eye', som er en computer, der kan beregne, om bolden er over målstregen.

Men den teknologi er for dyr i forhold til, hvor ofte man har brug for den, vurderer Javier Tebas. Han mener sagtens, at brugen af video kan anvendes i stedet for mållinjeteknologien.

Men indtil sommeren 2018 må de spanske klubber altså blot håbe, at dommerne har et skarpere syn, end det Alejandro Hernandez Hernandez og hans linjedommere viste i kampen mellem Betis og Barcelona.

TV: Suarez redder point mod Betis og Durmisi i dramatisk affære:

FC Midtjylland sender centerforsvarer Patrick Banggaard (t.h) til Darmstadt. Foto: Lars Poulsen FC Midtjylland - 31. jan. 2017 - kl. 12:42 Millionhandel: FCM sender forsvarsspiller til Bundesligaen

Se også: Nicklas Bendtners transfervindue er afgjort

Jesper Gronnemark/Red Bull Content Pool Sport og Spil Skrev kontrakt med storklub: Her er FIFA-danskers vilde liv

9 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere