Barcelona har sagt ja til plads i ny europæisk superliga

Barcelona har takket ja til at deltage i en ny europæisk superliga, siger klubbens afgående præsident

FC Barcelona har angiveligt sagt ja til at deltage i en europæisk superliga. Foto: Ritzau Scanpix
FC Barcelona har angiveligt sagt ja til at deltage i en europæisk superliga. Foto: Ritzau Scanpix

FC Barcelona-præsident Josep Maria Bartomeu droppede endnu en bombe på det pressemøde, hvor han tirsdag aften annoncerede sin afgang som klubbens præsident.

Han kunne nemlig også fortælle, at FC Barcelona har sagt ja til et tilbud om at spille i en ny europæisk superliga for storklubber.

Er det en Lars Seier-drøm at tilknytte disse to herrer til Parken? Foto: Joachim Ladefoged/ Michael Fadi Al-Assaad / Ritzau Scanpix Sport og Spil FCK's store hovedpine: Hvor finder vi en sportsdirektør?

- Jeg kan fortælle jer nogle ekstraordinære nyheder. I går (mandag, red.) accepterede vi et tilbud om at deltage i en fremtidig europæisk superliga, som kan garantere klubben økonomisk stabilitet, siger Bartomeu ifølge AFP.

Det vides ikke, hvem der ellers er inviteret til at spille i ligaen, hvornår den i givet fald begynder, og hvordan superligaens format er.

Josep Bartomeu smed en bombe på pressemødet. Foto: Ritzau Scanpix
Josep Bartomeu smed en bombe på pressemødet. Foto: Ritzau Scanpix
 

En sådan liga har i årevis været på tale blandt Europas topklubber, der ser det som en mulighed for at kunne tjene flere penge, end holdene aktuelt gør ved at skulle spille i Champions League, der er arrangeret af Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa).

En ny europæisk superliga skal ikke erstatte de nationale ligaer, men spilles i midtugen, som de europæiske turneringer Champions League og Europa League også gøres i dag.

Ikke overraskende har Uefa tidligere været ude at kritisere storklubbens forsøg på at lave en udbryderliga, der også har været omtalt som en piratliga.

Josep Maria Bartomeu kunne også fortælle, at klubben tirsdag har vendt tomlen op til Fifas nye format til VM for klubhold. Efter planen skal den turnering spilles hvert fjerde år i stedet for årligt. Til gengæld øges antallet af deltagende klubber fra 7 til 24.

Josep Maria Bartomeu har været præsident i Barcelona siden 2014, men har i den seneste tid været i strid modvind. Foto: Albert Gea/Reuters Spansk fodbold Barcelona-medlemmer skal stemme om at vælte præsident

 

189 kommentarer
Vis kommentarer