Barcelona henter rivalernes stjerne

Mandag aften er det blevet bekræftet, at Atlético Madrid har solgt stjernespilleren Arda Turan

28-årige Arda Turan har spillet i Atlético Madrid siden 2011. (Foto: AP)
28-årige Arda Turan har spillet i Atlético Madrid siden 2011. (Foto: AP)

Efter flere store sæsoner hos Atlético Madrid, må Arda Turan nok indstille sig på at gå fra helt til skurk på Vicente Calderón i den spanske hovedstad.

Mandag aften er det officielt, at han skifter til mestrene fra FC Barcelona.

Prisen: Omkring 250 millioner kroner for den tyrkiske landsholdsspiller.

Det er FC Barcelona selv, der bekræfter handlen.

Arda har spillet 178 kampe for Atlético og spillede en væsentlig rolle i holdets vej til mesterskabet og Champions League-finalen sidste sæson.

Tidspunktet er lidt specielt, i og med at FC Barcelona står foran et præsidentvalg. Den midlertidige ledelse besluttede derfor på et ekstraordinært møde at underskrive aftalen og offentliggøre den med det samme, da der var en risiko for, at Arda ville lave en aftale med en Premier League-klub i stedet for, hvis Barcelona tøvede for længe.

I aftalen mellem de to klubber er det en parentes, der giver catalonierne muligheden for at sælge spilleren tilbage til Atlético senest 20. juli kl. 24, hvis en nyvalgt præsident skulle være imod købet. Han vil i så fald ikke få den fulde pris - men 10 procent mindre for Arda Turan.

Det er cheftræner Luis Enrique, der har ønsket at få Arda Turan til klubben, og derfor synes det meget usandsynligt, at handlen går tilbage.

Atlético-stjernens formidable redninger mod Real

34 kommentarer
Vis kommentarer