Barcelona køber dyrt ind

Real Betis må afgive venstrebacken Junior Firpo, der skifter til mesterklubben Barcelona på en femårig aftale

Barcelona har hentet defensiv forstærkning. Foto: JON NAZCA/Ritzau Scanpix
Barcelona har hentet defensiv forstærkning. Foto: JON NAZCA/Ritzau Scanpix

2. division i fodbold begynder denne weekend. Husk at du med et login til Ekstra Bladet + kan se alle de kampe, du skulle have lyst til. Køb dig adgang lige her!

Barcelona har endnu en gang haft tegnebogen fremme i dette transfervindue, og denne gang er det i Real Betis, catalonierne har handlet.

22-årige Junior Firpo, der både har spansk og dominikansk statsborgerskab, skifter således til den spanske mesterklub på en femårig aftale.

Det bekræfter FC Barcelona på sin hjemmeside, hvor det oplyses, at spilleren er hentet til en pris af 18 millioner euro svarende til 135 millioner kroner. Prisen kan stige til 224 millioner kroner, hvis forskellige delmål opfyldes.

Han blev født i Den Dominikanske Republik, men tog til Malaga som seksårig. Siden 2014 har han spillet i Sevilla-klubben Betis, som gav Firpo debut på førsteholdet i februar 2018.

Hurtigt tilspillede han sig en fast plads på Betis' hold og slog dermed den danske back Riza Durmisi af. Durmisi skiftede siden til italienske Lazio.

Tidligere på sommeren var Firpo desuden med til at vinde U21-EM med det spanske landshold.

I sidste sæson så Barcelona ved selvsyn, hvad Firpo kan bidrage med. Et af sine tre mål ligamål i sæsonen scorede han mod netop Barcelona, da Betis overraskende vandt 4-3 på Camp Nou i november sidste år.

Nu skal han tage kampen op med den spanske landsholdsback Jordi Alba i Barcelona, der har vundet Primera Division de seneste to sæsoner.

I venstrebackens kontrakt er der tilføjet en frikøbsklausul på 200 millioner euro - knap 1,5 milliarder kroner.

Med succes fra Sverige i bagagen har Olof Mellberg overtaget roret som manager i Fremad Amager. Foto: Jonas Olufson Sport og Spil Har været i Juventus: Nu er stjernen landet på Amager

Joachim Andersen sætter her sin signatur på aftalen med Lyon. Privatfoto Sport og Spil Bagom kæmpe-transferen: Sådan blev Joachim Danmarks dyreste

15 kommentarer
Vis kommentarer