Barcelona kokser: Lukker Madrid ind i mesterskabskampen

Barcelona taber nok engang i ligaen, og det betyder, at de to Madrid-klubber nærmer sig catalonierne i kampen om det spanske mesterskab

Barcelona dummede sig for anden ligakamp i træk, og det betyder, at begge Madrid-klubber er helt inde i kampen om mesterskabet. (Foto: AP/Alvaro Barrientos)
Barcelona dummede sig for anden ligakamp i træk, og det betyder, at begge Madrid-klubber er helt inde i kampen om mesterskabet. (Foto: AP/Alvaro Barrientos)

Barcelona har haft et forspring på ni point til Atlético Madrid. Men det har de ikke længere.

I sidste spillerunde i La Liga blev det til et smerteligt nederlag på 1-2 hjemme til Real Madrid, og lørdag gik det ikke bedre, da Barcelona tabte med 1-0 til Real Sociedad. Det betyder, at Barcelona nu kun har tre point ned til Atlético Madrid på andepladsen og fire point ned til Real Madrid på tredjepladsen. De to Madrid-giganter har såmænd seks runder til at hale helt ind på Barcelona.

Barcelona ligner et hold, der er ved at gå godt og grundigt i stå. Mod Real Sociedad spillede catalonierne langsommere end længe, og der var ingen dybe, dræbende løb, der sled modstanderne op, som tidligere set i sæsonen. Det kan skyldes, at Luis Suárez ikke var med. Uruguayeren sad ude med karantæne efter for mange gule kort.

(Foto: AP) Spansk fodbold Atlético slider sig til tre point mod Espanyol

Real Sociedad havde det helt fint med Barcelonas langsomme spil, og til tider gik baskerne op i et højt pres, og det kunne Barcelona ikke lide. Samtidig kom de hurtigt over kanterne, når de erobrede bolden. Det fine kantspil gav kampens eneste kasse allerede efter fem minutter, da Mikel Oiarzabal helt upresset headede et indlæg fra Xabier Prieto i mål.

Se Sociedads chok-scoring lige her:

Efter scoringen forsøgte Barcelona tålmodigt at spille sig frem til chancer. Men pasningerne var upræcise og langsomme, og Neymar og Messi blev sjældent retvendte, og derfor blev det for det meste kun til skud fra distancen.

(Foto: AP) Spansk fodbold Real Madrid-reserver saver modstanderen over

2. halvleg blev domineret af Barcelona. Men der var stadig ikke tempo og præcision i pasningsspillet. Neymar havde et frispark, der strejfede stolpen, mens Messi burde have scoret fra en fri position midt i feltet.

Fem minutter før tid var Messi tæt på udligningen. Men hans hovedstødsforsøg sad ikke yderligt nok, så Sociedads tidlige scoring blev kampens eneste.

Barcelona har nu tabt fem kampe indtil videre i sæsonen.

40 kommentarer
Vis kommentarer