Barcelona-præsidents snedige plan

Joan Laporta vil hente Josep Guardiola tilbage, hvis han bliver valgt til præsident i FC Barcelona

Vender Pep tilbage til Barcelona? Foto: Ritzau Scanpix
Vender Pep tilbage til Barcelona? Foto: Ritzau Scanpix
Følg Fodbold

Tidligere FC Barcelona-præsident Joan Laporta lokker medlemmerne med et populært gensyn, hvis det lykkes ham at vinde præsidentposten i klubben tilbage ved næste års valg.

Står det til Laporta, skal Josep Guardiola hentes tilbage i folden som cheftræner. Det siger præsidentkandidaten ifølge Reuters til spanske medier.

- Jeg vil virkelig gerne have Guardiola tilbage, men han er i Manchester City nu, og det er en beslutning, som 'Pep' skal tage. Han er et vartegn for Barcelona, og mange cataloniere vil gerne se ham træne 'Barca' igen.

- Når tiden er inde, vil jeg tale med den person, vi mener skal være Barcelona-træner fra 2021, siger Joan Laporta til den catalanske tv-station TV3.

Nu 57-årige Joan Laporta blev første gang præsident i klubben i 2003. Det var med ham ved roret, at den tidligere storspiller Guardiola i 2008 blev forfremmet fra ungdomsafdelingen til cheftræner.

Under Guardiolas ledelse vandt Barcelona 14 trofæer på fire sæsoner, heriblandt tre spanske mesterskaber og to Champions League-titler.

Trods den sportslige succes blev Laporta i 2010 afsat og efterfulgt af Sandro Rosell, der sad på posten i fire år. Siden 2014 har FC Barcelonas præsident heddet Josep Maria Bartomeu.

Kevins drøm opfyldt: Ferraris kandidater

Opsigtsvækkende spansk plan: Fodbold HVER dag

Chok-transfer undervejs: Enige om kontrakt

Nu er svaret kommet

Mere fra Ekstra Bladet+

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind