Barcelona spiller i specielle hyldesttrøjer i El Clásico

Barcelona siger farvel til Johan Cruyff med maner, når de optræder i nye trøjer mod Real Madrid lørdag i 'El Clásico' på Camp Nou  

Barcelona-spillerne kommer til at bære nogle helt specielle trøjer til kampen mod Real Madrid lørdag aften. Trøjer til ære for afdøde Johan Cruyff. (Foto: AP/Fernando Viros)
Barcelona-spillerne kommer til at bære nogle helt specielle trøjer til kampen mod Real Madrid lørdag aften. Trøjer til ære for afdøde Johan Cruyff. (Foto: AP/Fernando Viros)

Det er bare en uge siden, at en af historiens største fodboldspillere gik bort, da hollandske Johan Cruyff døde af kræft i en alder af 68 år. Den tidligere Barcelona-spiller og træner var elsket som få i Catalonien og i klubben.

Nu viser Barcelona så, hvor meget hollænderen betød for de blå- og rødstribede giganter. Det gør de ved at ære hans minde med en speciel trøje, som spillerne kommer til at bære lørdag aften mod Real Madrid i 'El Clásico'. En trøje, hvorpå der står 'Gràcies Johan' (tak Johan, red.)

Det skriver Barcelona på sin twitter-profil.

Og Barcelona har i den grad noget at takke den afdøde hollænder for. For eksempel for det mesterskab han førte Barcelona til i sin første sæson for klubben i 73/74. Det var det første mesterskab til Barcelona i 14 år! Samme år blev han i øvrigt kåret til årets fodboldspiller i Europa.

Billetpriserne til Barcelona-Real Madrid er steget gevaldigt hos billetbureauerne, hvor udlændinge betaler kassen (Foto: AP) Spansk fodbold Tidernes dyreste: Betaler kassen for Barca-Real

Barcelona kan såmænd også takke Cruyff for hans resultater som træner for klubben i perioden 1988-1996. Her blev det til i alt fire mesterskaber fra 1991-1994 med det såkaldte 'Dream Team', som han skabte. Her voksede blandt andre Michael Laudrup, Hristo Stoichkov, Romario og Pep Guardiola under Cruyffs fantasifulde, offensive spillestil. En spillestil, som har dannet grundlag for Barcelonas senere hold.

Samtidig var Cruyff en af hovedarkitekterne bag den moderne udvikling af Barcelonas fodboldakademi, La Masia, hvor de unge bliver uddannet i at spille på samme måde som seniorholdene.

Lørdag klokken 20.30 spilles 'El Clásico' på Camp Nou i Barcelona. Og ud over trøjerne, til ære for Cruyff, vil der også være en kæmpe tifo med tallet '14' på tribunen. Dét tal Cruyff bar på sin trøje som aktiv spiller i klubben.   

6 kommentarer
Vis kommentarer