Barcelona-stjerne millimeter fra vanvittigt milliard-skifte

Neymar var meget tæt på at skifte til Paris Saint-Germain i en vanvittig milliardhandel, der havde gjort ham til verdens suverænt dyreste og bedst betalte spiller

Neymar var millimeter fra et rekordskifte fra Barcelona til Paris Saint-Germain. Et skifte, der ville få Paul Pogbas United-transfer til at blegne. Foto: AP/Siu Wu.
Neymar var millimeter fra et rekordskifte fra Barcelona til Paris Saint-Germain. Et skifte, der ville få Paul Pogbas United-transfer til at blegne. Foto: AP/Siu Wu.
Følg Spansk fodbold

I ly af sommerens dramatiske transferspil, der til sidst sendte Paul Pogba fra Juventus til Manchester United for rekordsummen 780 millioner kroner, udspillede en anden forhandling sig.

Et spil, der meget vel kunne have gjort en anden stjerne til verdens suverænt dyreste og bedst betalte fodboldspiller.

En af Barcelona-profilen Neymars repræsentanter afslører nu, at hans dribleglade klient var meget tæt på at ryge til franske Paris Saint-Germain, hvor han kunne have afløst Zlatan Ibrahimovic.

Ifølge agenten Wagner Ribeiro ville den handel have været mange milliarder værd. Så mange, at den ville få Pogba-transferen til at ligne et billigt loppemarkedfund.

- Neymar var meget tæt på at skifte til PSG. Der ville han have tjent 300 millioner kroner om året efter skat. PSG var klar til at betale hans frikøbsklausul på 190 millioner euro (1,4 milliarder kroner, red.), siger Ribeiro til ESPN Brasil ifølge goal.com.

- Neymar var også tæt på at skifte til Manchester United. Men han forlængede sin kontrakt med Barcelona for færre penge, fordi han ønskede at blive i klubben.

Årslønnen fra pariserne svarer til en ugeløn på knap 5,7 millioner kroner. Dermed ville han også have været den suverænt bedst betalte spiller i verden, hvis man altså skal tro Wagner Ribeiro.

Men man skal slet ikke tro agenten, hvis det står til PSG. Ifølge goal.com har en unavngiven kilde fortalt franske L'Equipe, at PSG's påståede interesse i af bruge milliarder på Neymar er det rene nonsens.

- Det er totalt forkert. Med medarbejdertillæg oven i ville den løn løbe op i mere end 450 millioner om året. Det er absurd. Neymar brugte os til at styrke sine forhandlinger med Barcelona, siger kilden.

Neymar endte med at forlænge med Barcelona. Det betyder, at hans kontrakt nu løber frem til sommeren 2021. Og skal man købe ham fri inden da, for eksempel i 2019. må man betale knap 1,8 milliarder kroner. Det siger hans kontrakt.

Kæmpe straf til storklubber: Ekspert nedtoner betydning

Afgjort! Real Madrid og Atlético får stor transfer-karantæne

Ronaldo er klar igen

Trods stor succes: Schmeichel sviner Guardiola

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

En fuldtonet skandale