Basket af baskere: Real Madrid er gået totalt i stå

Cristiano Ronaldo og Real Madrid tabte lørdag til Athletic Bilbao og kan dermed sætte miste førstepladsen, når Barcelona spiller søndag

Cristiano Ronaldo og resten af Real Madrids række af store profiler måtte gå fra banen uden point lørdag aften. (Foto: AP)
Cristiano Ronaldo og resten af Real Madrids række af store profiler måtte gå fra banen uden point lørdag aften. (Foto: AP)

Real Madrid smider point for anden uge i træk og sætter dermed førstepladsen i Primera Division på spil.

Lørdag tabte hovedstadsklubben 0-1 til Athletic Bilbao på udebane, og det nederlag gør det muligt for FC Barcelona at overtage rækkens førsteplads, når Rayo Vallecano søndag kommer på besøg.

I sidste uge spillede Real Madrid 1-1 mod Villarreal, og lørdagens nederlag til Bilbao var ikke ufortjent.

Real Madrids stjerneoffensiv med Gareth Bale, Isco, Cristiano Ronaldo, Karim Benzema og Toni Kroos kunne ikke nedkæmpe Bilbaos solide defensiv, og hjemmeholdet gav ikke mange chancer væk.

Se også: Ronaldo nusser om dukke: Sender stylist hver måned

Kun i det første kvarter af anden halvleg pressede Real Madrid for alvor på, men meget symptomatisk var holdet tættest på at score ved en tilfældighed.

Første halvleg var af spillemæssig tvivlsom kvalitet for begge holds vedkommende. Alligevel lykkedes det for hjemmeholdet at komme foran 1-0 på et nydeligt mål efter knap en halv time.

Mikel Rico sendte et indlæg ind fra højresiden, der havde kurs mod kanten af feltet. Det virkede umiddelbart ganske ufarligt så langt fra mål, men på fornem vis dirigerede 34-årige Aritz Aduriz bolden i målhjørnet med hovedet, mens målmand Iker Casillas sprællede forgæves. Dermed kunne hjemmeholdet gå til pausen med en 1-0-føring.

Se også: Neymar og Suarez sender Barcelona i spansk pokalfinale

Det var tydeligt, at den gæstende kongeklub havde fået en opsang i pausen. Real Madrid kom stormende ud til anden halvleg og tilspillede sig hurtigt flere gode muligheder for udligning. Herefter forsvandt presset på Bilbao, der holdt stand hele vejen hjem.

Gareth Bale var dog tæt på at udligne ved en tilfældighed med syv minutter igen, da hans fejlslagne indlæg var ved at snyde alle. Bolden tog dog stolpen og gik i spil igen.

De tre point sender Bilbao op på en aktuel ottendeplads i ligaen.

26 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere