Bøderegn for majestætsfornærmelse efter spansk pokalfinale

Myndighederne har givet FC Barcelona og Bilbao store bøder for at pibe af den spanske konge ved pokalfinalen

Lionel Messi blev den helt store helt i pokalfinalen, men publikum stjal noget af opmærksomheden med deres protest mod den spanske konge (Foto: AP)
Lionel Messi blev den helt store helt i pokalfinalen, men publikum stjal noget af opmærksomheden med deres protest mod den spanske konge (Foto: AP)

De to fodboldklubber FC Barcelona og Athletic Bilbao har fået store bøder af de spanske myndigheder for en majestætsfornærmelse i forbindelse med den spanske pokalfinale.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Bøderne får klubberne fra henholdsvis Catalonien og Baskerlandet fordi deres fans piftede og overdøvede den spanske nationalsang og peb af den spanske konge, Felipe VI.

Spaniens øverste sportsdomstol giver bøderne for, som det hedder, "opførsel, hvis formål er at gøre en sportsbegivenhed til en politisk begivenhed via uacceptable handlinger. Dette inkluderede at pifte af nationalmelodien og af Hans Majestæt, kongen".

Se også: Barca får bøde for 'politisk budskab' i CL-finalen

Se også: Medspillere om Messi-genialitet: Skandaløst godt mål!

Andres Iniesta og Xavi Hernandez med pokalen efter sejren på 3-1 (Foto: AP)
Andres Iniesta og Xavi Hernandez med pokalen efter sejren på 3-1 (Foto: AP)
 

FC Barcelona modtager en bøde på 66.000 euro, svarende til næsten en halv million kroner, mens den baskiske klub Athletic Bilbao får en bøde på 18.000 euro. Det svarer til rundt regnet 135.000 kroner.

Oveni får det spanske fodboldforbund en bøde på 123.000 euro, eller cirka 917.000 kroner, fordi den stod som arrangør af pokalfinalen.

Kontroverserne skete på et tidspunkt, hvor bølgerne gik højt i det politiske landskab i Spanien, fordi lederne i Catalonien ønskede at få regionen løsrevet fra Spanien.

FC Barcelona har allerede meddelt, at klubben vil anke afgørelsen. Klubbens ledelse finder den nemlig både "unfair og uacceptabel".

- Klubben vil til enhver tid forsvare sine medlemmer og fans' ret til altid at udtrykke sig frit.

- Begivenhederne på Nou Camp afspejlede en følelse. De blev hverken organiseret eller udført af klubben, men klubben respekterer dem fuldstændigt, skriver FC Barcelonas ledelse i en meddelelse.

Athletic Bilbao får sin bøde for ikke at være i stand til at stoppe fans, som i forvejen havde annonceret deres demonstrationer.

FC Barcelona vandt i øvrigt pokalfinalen med 3-1 i slutningen af maj.

Se også: Vestager-afgørelse kan koste fodboldgiganter milliarder

Se også: Barcelona og Real Madrid risikerer millard-skatteregning

13 kommentarer
Vis kommentarer