'Braithwaite-klausul' rammer som en boomerang

Celta Vigo udnyttede 'Braithwaite-klausulen' i spansk fodbold, men valgte at hente en angriber for den skadede andenmålmand. Nu er klubbens førstevalg ude i fem måneder

Ivan Villar er på rekordtid blevet forfremmet fra Celta Vigos B-hold til fast starter for førsteholdet - men det var ikke helt med vilje. Foto: Jose Manuel Alvarez/Getty Images
Ivan Villar er på rekordtid blevet forfremmet fra Celta Vigos B-hold til fast starter for førsteholdet - men det var ikke helt med vilje. Foto: Jose Manuel Alvarez/Getty Images
Følg Spansk fodbold

Hvis man uden at kny udnytter regler for egen vinding og derefter bliver ramt af ulykke, skal man ikke forvente tonsvis af medfølelse.

Sådan er situationen i Pione Sistos Celta Vigo i disse dage.

For under en måned siden udnyttede den spanske klub nemlig de specielle spanske transfer-regler, da de indhentede en nøderstatning for den skadede andenkeeper, Sergio Álvarez uden for transfervinduet. Nøjagtigt som da Barcelona tidligere på året hentede Martin Braithwaite i Leganes.

Men Celta Vigo bøjede reglerne kraftigt, da de ikke hentede en ny målmand, men i stedet den tidligere Manchester City-wing Nolito.

Smart syntes nogle - uetisk mente andre.

Den sidste gruppe kan nu grine i skægget. For fredag offentliggjorde Celta Vigo, at klubbens førstemålmand, Rubén Blanco, er så skadet, at han skal opereres i sit højre ben.

'Dårlige nyheder fra vores medicinske afdeling. Rubén Blanco er ude i fire til fem måneder med en overrevet sene i højre ben.'

Dermed er det 23-årige Ivan Villar, der for godt en uge siden blev hentet op fra andetholdet, som skal stå de sidste kampe for klubben. 

Han er, hvad man må kalde 'et ubeskrevet blad'. Han har ganske vist tre kampe i La Liga på sit cv - den sidste blev spillet lørdag i nederlaget til Osasuna -  men ellers er der tale om 90 minutter i et 3-1-nederlag til Alavés i 2017 og ni minutter, han fik i stedet for Rubén Blanco i 1-1-kampen mod Atlético Madrid tirsdag aften.

Med tre spillerunder igen er Celta Vigo fire point foran Mallorca, der er første hold på den forkerte side af nedrykningsstregen.

Lagt for had af fodboldfans

Danskere raser over billetfirma

Billedet siger alt

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvis krigen og katastroferne kommer, hvad skal vi mennesker så gøre?