Braithwaites trumfkort

Præsidentvalget i FC Barcelona kan få afgørende betydning for Martin Braithwaites muligheder i næste sæson. Og selv om danskeren døjer med scoringskrise, peger spansk ekspert på en væsentlig detalje, der gør angriberen populær hos Ronald Koeman

Martin Braithwaite starter formentlig inde, når han og FC Barcelona torsdag aften skal revanchere finale-nederlaget i den spanske Super Cup. Modstanderen i Copa del Rey er Cornellà. Foto: John Nazca/Ritzau Scanpix
Martin Braithwaite starter formentlig inde, når han og FC Barcelona torsdag aften skal revanchere finale-nederlaget i den spanske Super Cup. Modstanderen i Copa del Rey er Cornellà. Foto: John Nazca/Ritzau Scanpix
Følg Fodbold

Du kan følge Martin Braithwaite og FC Barcelona torsdag aften direkte  - Se Copa del Rey i Ekstra Bladet+ lige her.

For Martin Braithwaite personligt og FC Barcelona som kollektiv er missionen den samme torsdag aften. At komme på ret kurs igen.

Den 29-årige angriber måtte søndag se størstedelen af nederlaget i Super Cup-finalen fra bænken, ligesom han i de to seneste ligakampe også har siddet mere ned, end han har spillet sig op.

Nu er Lionel Messi i karantæne, når Barcelona møder 3. divisionsklubben Cornellà i Copa del Rey, og i det lys synes både vejen til startopstillingen og modstanderens mål overkommelig for danskeren.

Se situationen her - Lionel Messi får rødt efter svinestreg:

Det er seks kampe siden, at han senest kom på tavlen. Men selv om måltørke og angribere sjældent harmonerer godt i samme sætning, påpeger den spanske journalist Cordula Roura fra El Mundo Deportivo, at alarmklokkerne ingenlunde ringer i Catalonien.

- I Martins tilfælde handler det ikke så meget om målene. Han er måske mere en spiller, der skaber chancerne, tager forsvarsspillernes opmærksomhed og på den måde iscenesætter holdet og kollegerne, som så kan score, fortæller Roura til Ekstra Bladet.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Ærgelse i forgrunden. Jubel i baggrunden. Martin Braithwaite fik lov at smage på finale-nederlaget, da han blev skiftet ind. Foto: Marcelo del Pozo/Ritzau Scanpix
Ærgelse i forgrunden. Jubel i baggrunden. Martin Braithwaite fik lov at smage på finale-nederlaget, da han blev skiftet ind. Foto: Marcelo del Pozo/Ritzau Scanpix

På El Mundo Deportivo har de selvfølgelig også noteret sig, at Antoine Griezmann i øjeblikket viser tegn på fordums styrke i angrebet.

Fransk fremgang behøves dog ikke at være lig dansk deroute. Men er presset på Braithwaite vokset?

- Både ja og nej. Det kommer altid an, hvilket system Koeman foretrækker. Men Grizemann og Braithwaite har et godt samarbejde, og danskeren træner hårdere end nogensinde. Han har mentalitet som en kriger, og det værdsætter træneren, lyder det fra Roura.

 

Sensationen Cornellà

Martin Braithwaite og Co. er advaret mod at tage nemt på opgaven, når de gæster 3. divisionsholdet Cornellà.

Mandskabet fra Barcelona-forstaden chokerede hele Spanien, da det i forrige runde af Copa del Rey sensationelt besejrede Atletico Madrid med 1-0.

Det skete på den lille hjemmebane, der ligger klods op af Espanyols topmoderne stadion i det enorme industrikvarter. Der er angiveligt mindre end 20 meter mellem de to arenaer, men kontrasten kunne ikke være større.

Cornellàs fæstning har blot plads til lidt under et par tusinde tilskuere og banen, der også benyttes af lokale borgere, er kun omringet af et hegn, så forbipasserende nemt kan kigge med.

Det gjorde de så, da Atleticos millarddyre trup måtte kapitulere 6. januar, og værternes fans, som grundet coronavirus ikke måtte komme ind, hyldede deres helte gennem gitteret.

Måske får de lov til en gentagelse torsdag aften, hvor en ny gigant kommer på besøg.

Spørgsmålet er selvfølgelig, om der stadig er plads til dem begge i næste sæson. Argumenterne står de selv for på banen, men et vigtigt fingerpeg finder sted til marts, når Joan Laporta, Víctor Font og Toni Freixa kæmper om præsidentposten storklubben.

- Det afhænger af, hvem der bliver præsident. Ingen kan lige nu sige, hvem det bliver. Men den, som vinder, har sine egne planer for næste sæson, fortæller Roura.

Du kan opleve Real Madrid og FC Barcelona direkte - Se Copa del Rey i Ekstra Bladet+ lige her.

De skal redde Brøndbys fremtid  

Gigant bekræfter: Messi på listen

Får ENDELIG sin debut efter 943 dage...

Mere fra Ekstra Bladet+

Dem, der i sidste ende betaler regningen for det politiske svigt, er patienterne

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind