Catalonien mod selvstændighed: Sådan kan Barças kommende liga se ud

Hvis Catalonien mod forventning løsriver sig fra Spanien efter søndagens valg - så kommer Barcelona på lidt lettere daglige opgaver i Cataloniens Primera Divisió

Det klassiske Barcelona-derby mellem Espanyol og Barcelona vil blive den store kamp i en catalansk liga. (Foto: AP/Manu Fernandez)
Det klassiske Barcelona-derby mellem Espanyol og Barcelona vil blive den store kamp i en catalansk liga. (Foto: AP/Manu Fernandez)

Der er gang i den i det nordlige Spanien i disse dage - Catalonien for at være mere præcis.

For ved søndagens valg var der massiv opbakning til separatistpartierne i regionen - en støtte, som Cataloniens præsident, Artur Mas, vil bruge konstruktivt til at få regionen løsrevet fra resten af Spanien.

Et brud, der dog praktisk ikke ligger lige for - men tanken er sjov at lege med.

For river Catalonien sig løs, så kan holdene ifølge det spanske fodsboldforbunds cirkulærer ikke længere være en del af det spanske liga-system - og det skaber et par sjove scenarier.

Splittet FC Barcelona frygter udelukkelse fra La Liga

Først og fremmest fordi en af verdens største fodboldklubber ligger i regionen.

FC Barcelona er uden sammenligning den største sportsorganisation i Catalonien - og det vil utvivlsomt blive en anelse trivielt for Lionel Messi, Neymar, Luis Suárez og alle de andre superstjerner at møde hold som Sabadell, Cornellà og Ascò.

Men det vil omvendt være en sikker genvej til mesterskaber og ikke mindst europæisk fodbold - selv om det lige p.t. ikke er et problem for klubben i den spanske liga.

Omvendt ville det formentlig også være en hidtil lukket bagdør for en række andre hold med europæiske drømme - for Barcelona alene vil spille så mange koefficientpoint ind, at der også vil dryppe på de øvrige hold, der faktisk ikke er så tossede endda.

Barça risikerer alt i frihedskamp – kan ryge ud af La Liga

Faktisk er regionen i stand til at stille med 18 hold til den i tilfælde af selvstændighed kommende 'Primera Divisió' af hold, der i dag frister en skæbne i det spanske divisionssystem.

Så måske skal man indstille sig på en Champions League-lodtrækning med Llagostera i bowlen - eller hvad med Granollers i Europa League?

Mulighederne er mange, men de realistiske af dem er nok få.