Debatten raser i spansk fodbold efter grotesk episode

Jordi Alba sendte bolden over stregen mod Betis, men Barcelona fik ikke godkendt målet og måtte nøjes med uafgjort

TV-billederne viser tydeligt, at Barcelona blev snydt mod Betis. Foto: TV3 Sport
TV-billederne viser tydeligt, at Barcelona blev snydt mod Betis. Foto: TV3 Sport

FC Barcelona reddede søndag et enkelt point i land i La Liga, da Luis Suarez i de døende minutter udlignede til slutresultatet 1-1 ude mod Real Betis og Riza Durmisi.

Men den sene udligning hjalp ikke meget på humøret i Barca-lejren, for catalonierne havde fået bolden over stregen tidligere i kampen, men dommer Alejandro Hernandez godkendte ikke det ellers ret tydelige mål.

Se det klare Barca-mål øverst i artiklen.

Den tidligere spanske topdommer Andujar Oliver påpegede efter kampen over for avisen Marca, at linjedommeren burde have godkendt målet, men hvis den dom var glippet, skulle Neymar have haft straffespark i samme episode, da brasilianeren blev væltet i boksen.

Fejldommen har igen fået diskussionen til at køre, om hvorvidt de spanske dommere skal have videohjælp til rådighed. Barcelonas cheftræner, Luis Enrique, er i hvert fald ikke i tvivl:

- Jeg har ingen kommentar om situationen, men sig ikke til mig, hvad det ligner, for jeg har set billederne. Teknologi kan hjælpe, og det har jeg allerede sagt. Det er klart, at dommerne har brug for hjælp, sagde en irriteret Luis Enrique til Marca.

I Bundesligaen er det netop blevet vedtaget, at brugen af videogentagelser skal sikre, at der træffes de rette beslutninger i tvivlstilfælde. Eksempelvis når det gælder scoringer, advarsler, udvisninger og straffespark. Reglen træder i kraft næste sæson, men en lignende beslutning er altså ikke truffet i La Liga - endnu.

Ikke første gang
Det er langt fra første gang, Barcelona-lejren har givet udtryk for deres utilfredshed med dommerstanden i Spanien.

Tidligere på måneden mente forsvarsgeneralen Gerard Pique, at Barca blev snydt mod Villarreal, hvilket en La Liga-boss fik at høre efter kampen.

Se Pique rase mod La Liga-bossen her:

Og læs mere om sagen her:

Se også: Det så du ikke på TV: Pique gik amok efter slutfløjt

Med pointtabet er Barcelona fire point efter de madrilenske ærkerivaler, der endda har en kamp i baghånden.

Så mon ikke Luis Enrique og resten af Barca-holdet stadig ærgrer sig over fejldommen - men også at danske Riza Durmisi ikke fik lavet det selvmål, han var millimeter fra at sende i nettet i klippet herunder:

Se også: Suarez snyder Betis og Durmisi til sidst

Se også: Pione Sisto i centrum i Celta-sejr

Se også: Ad! Atlético-stjerne i ulækker spyttekamp

Se også: Seks scoringer efter pausen: FC Barcelona videre i pokalen

52 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere