Definitivt: DBU stopper Barcas Ballerup-akademi

Efter tirsdagens møde med UEFA ligger det fast, at den catalanske storklub ikke får lov til at starte helårsfodboldskole i Danmark

Det var slået stort op, da Barcelona lancerede fodboldskole i Ballerup, men nu er det slut (Foto: Philip Davali)
Det var slået stort op, da Barcelona lancerede fodboldskole i Ballerup, men nu er det slut (Foto: Philip Davali)

De åbne auditions har været afholdt og massevis af danske piger og drenge har med garanti glædet sig til, at de i slutningen af næste måned skulle starte på det helt nye Barcelona-fodboldakademi i Ballerup. Men det kommer ikke til at ske.

Det ligger fast oven på tirsdagens UEFA-møde, der havde deltagelse af såvel DBU-toppen som repræsentanter fra FC Barcelona.

- Vi har haft en god, konstruktiv debat med FC Barcelona og er sammen kommet til den konklusion, at FCBEscola ikke starter deres planlagte helårs fodboldakademi, siger  DBU’s breddechef, Steen Jørgensen, der deltog i mødet

Se også: UEFA indkalder DBU til møde i Barça-sag

Se også: Børn optaget til august: Dansk Barça-akademi ligeglad med UEFA

På mødet blev det gjort klart, at der fortsat er basis for en videre dialog og erfaringsudveksling imellem DBU, Barcelona Training og FC Barcelona, og at se på mulighederne om at gennemføre en fælles fodboldaktivitet i nærmeste fremtid.

- Der er meget erfaring, vi kan hente fra FC Barcelona og omvendt. Derfor er det glædeligt, at vi kan fortsætte dialogen. Vi håber på et fremadrettet godt samarbejde med FC Barcelona, siger Steen Jørgensen.

Se også: FC Barcelona trodser DBU: Vi gennemfører audition

Se også: Advarer mod Barça-akademi: Danske børn skal ikke spille VM for Qatar

Beslutningen har ingen indflydelse på de igangværende FC Barcelona sommercamps, som siden 2011 har været udbudt i Danmark.

Det er sådan her, vi kender Barcelona, når de tryller i Champions League-finalen:

59 kommentarer
Vis kommentarer