Derfor flopper giga-talent i Real Madrid

Det norske stortalent Martin Ødegaard er langt fra et gennembrud i Real Madrid

Zinedine Zidane giver næppe Martin Ødegaard førsteholdskampe i denne sæson. (Foto: Marca)
Zinedine Zidane giver næppe Martin Ødegaard førsteholdskampe i denne sæson. (Foto: Marca)

Når Martin Ødegaard fredag runder sit første år som Real Madrid-spiller, er der ikke mange successer, der er værdige til scrapbogen at se tilbage på.

For selvom den 17-årige nordmand er blevet udskreget til verdens måske allerstørste teenage-talent og for længst har fået debut på Norges A-landshold, så har der været langt mellem opturene i den spanske hovedstad.

Se også: Slagter Zidane: Du ødelagde din vidunderdreng

Det er aldrig lykkedes Ødegaard at sætte det ventede aftryk på andetholdet, Castilla, hvor det så langt blot er blevet til en enkelt scoring i 27 kampe, mens der har været flere historier fremme om, at holdkammeraterne på B-holdet har haft svært ved at acceptere nordmanden, som angiveligt tjener godt 17 mio. kroner om året - det samme som førsteholdsstjernen Isco.

Det er i løbet af det første år blot blevet til en enkelt optræden på førsteholdet, da Real Madrid i maj i sæsonens sidste kamp besejrede Getafe 7-3, og ifølge Marca-journalist og Real Madrid-ekspert Santi Siguero skal Ødegaard og fodbold-Norge formentlig vente længe, før han kan springe ud som stjerne i den hvide trøje.

- Han er ikke stærk nok fysisk endnu, siger Siguero til NTB via Dagbladet.

Se også: To danskere på talenternes top 100

Den spanske journalist tror dog ikke, at ledelsen i Madrid har mistet tålmodigheden med den uslebne norske diamant.

- Efter hvad vi erfarer, skifter Ødegaard ikke i dette vindue. Det viser, at klubben har stor tiltro til ham, vurderer Santi Siguero, som til gengæld tvivler stærkt på, om Martin Ødegaard får øget antallet af førsteholdskampe i denne sæson.

- Det er ikke let at sige, men det var ikke positivt for ham, at Real Madrid blev ekskluderet fra pokalturneringen (fordi klubben benyttede karantæneramte Denis Cherysev mod Cadiz - red.). Det var en turnering, hvor han måske kunne få chancen. Nu tror jeg, at det er usandsynligt, at han får førsteholdskampe i denne sæson, lyder ekspertvurderingen.

Det er især fysikken, der står mellem Ødegaard og gennembruddet.

- Han udvikler sig helt klart, men er stadig en teenager.. Hans krop er efter min mening ikke stærk nok endnu til fodbold på topniveau, lyder dommen.

Se også: Vidundertalent i modvind i Madrid: Ikke så god som forventet

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen