Derfor røg United-ikon ud i mørket

Dårlige resultater er ikke den eneste årsag til, at Gary Neville er færdig i Valencia

Gary Neville er færdig i spansk fodbold for denne gang. (Polfoto)
Gary Neville er færdig i spansk fodbold for denne gang. (Polfoto)

Det var en mindre sensation, da Gary Neville 2. december blev præsenteret som ny manager i spanske Valencia.

Godt nok var lillebror Phil allerede en del af staben, og storebror havde da også i mere end tre år været en del af træner-teamet omkring det engelske landshold ved siden af tjansen som tv-ekspert.

Se også: United-ikon fyret i spansk storklub

Men at den tidligere Manchester United-anfører skulle genrejsen traditionsklubben, der blandt andet har været i to CL-finaler, i en vanskelig periode, det var der alligevel ikke mange, der havde regnet med.

Og onsdag aften gik den så heller ikke længere.

28 kampe blev det til, hvor kun 10 endte med sejr og 11 endte med nederlag. Og da Valencia før landskampspausen tabte 0-2 hjemme til Daniel Wass og Celta Vigo var tålmodigheden på tribunerne brugt op.

'Gary, vete ya!' - 'Gary, gå nu!', lød det fra de frustrerede Valencia-fans.

Det gjorde Gary ikke, og i stedet endte hans spanske karriere med en fyreseddel.

Se også: Krohn-Dehli overvinder skade oven på landsholdsafbud

Den primære årsag skal naturligvis findes i de skuffende resultater, hvilket Gary Neville selv erkender.

- Jeg ville gerne have afsluttet det, vi påbegyndte, men jeg ved, at vi er i en branche, hvor det er resultaterne, som tæller, og i mine 28 kampe har resultaterne ikke været af den rette standard, konstaterer han efter fyringen.

Men ifølge Andrew Gaffney, der dækker spansk fodbold for Yahoo Sports, så gentog den pensionerede back de samme fejl, der kostede David Moyes jobbet i Real Sociedad.

Gary Neville vandt det hele med Manchester United. Her får Paul Scholes et ordentligt trut efter sit sejrsmål mod Manchester City i 2010. (Foto: AP)
Gary Neville vandt det hele med Manchester United. Her får Paul Scholes et ordentligt trut efter sit sejrsmål mod Manchester City i 2010. (Foto: AP)
 

- Den første fejl, han begik var at fremmedgøre de lokale og nationale medier, som han kun mødte ved et par lejligheder, mens han var i klubben. Det er opsigtsvækkende, når man tænker på, at han var der i fire måneder. Hvis man skaber en 'os og dem' tilgang i Spanien, så skyder du dig selv i foden, skrev Gaffney dagen inden fyringen.

- Hvis Neville havde researchet eller bare gidet at møde de lokale journalister, ville han være bevidst om sine udfordringer, men det valgte han ikke at gøre.

- En ting er at ignorere alle forespørgsler om interview for at koncentrere sig om opgaven. Men når du taler med alle store aviser i England og ingen i Spanien, bliver det opfattet som respektløst. Det værste er, at pressen faktisk var på hans side trods den manglende kontakt. Alligevel så han ingen grund til at møde dem, konstaterer Andrew Gaffney, der også peger på sportslige problemer.

Se også: Dortmund-stjerne drømmer om denne storklub

- Jeg kan ikke huske en eneste gang, hvor holdet har prøvet noget anderledes under Nevilles regime. Det var den samme tilgang til alle kampe - og i høj grad de samme resultater. Det blev aldrig rettet op, konstaterer Andrew Gaffney om Gary Nevilles kuldsejlede spanske eventyr.

Nu kan Gary Neville så drage hjem til Storbritannien og Englands EM-forberedelser,  og mon ikke, der snart står en ekspertstol og venter hos Sky Sports igen?

Se også: Norsk kæmpetalent står foran skæbnesommer

Her får Nevilles tropper store prygl på Camp Nou:

8 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere