Derfor skal Messi vinde Ballon d'Or

Barcelona-stjernen er endnu engang en af de tre nominerede til den prestigefyldte pris - og her ridser vi nogle af argentinerens højdepunkter op fra sidste år

En Ballon d'Or-prisuddeling uden Lionel Messi som en af de tre nominerede virker ret urealistisk i disse fodbold-tider.

Den argentinske superstjerne er da også at finde blandt de tre sidste, når verdens bedste fodboldspiller skal offentliggøres senere mandag.

Dansk fodbold TV: Brøndby-klippe til topscorer: Jeg er mere intelligent end dig

FC Barcelona-spilleren plejer at være den helt store favorit til at tage den gyldne bold, men i år har især Cristiano Ronaldo været nævnt som eksperternes og bookmakerens yndling.

Ekstra Bladet har dog alligevel gjort sig den umage at præsentere årets højdepunkter for de tre nominerede.

Hvem skal vinde Ballon d'Or 2014? Messi eller Ronaldo? (Foto: AP) Spansk fodbold 'Ronaldo er en atlet - Messi er Gud'

Vi starter med at liste nogle af argentinerens store præstationer fra 2014 op, som meget vel kan gøre ham berettiget til at blive valgt som verdens bedste fodboldspiller - for femte gang i karrieren.


1. Lionel Messi slog Atheltic Bilbao-legendens Telmo Zarras rekord for flest scorede mål i La Liga, da argentineren scorede hattrick i 5-1-sejren over Sevilla tilbage i november. Dermed kom Messi op på hele 253 liga-mål - to flere end Zarra - og i en alder af blot 27 år. Imponerende.

Holdkammeraterne fejrer Messi, efter rekorden kom i hus. (Foto: AP)
Holdkammeraterne fejrer Messi, efter rekorden kom i hus. (Foto: AP)
 

2. Den 27-årige stjerne er den mest scorende spiller i Champions Leagues historie med 75 mål i 92 kampe! Før kalenderåret 2014 havde Real Madrid-legenden Raúl rekorden med 71 mål, men den slog Messi i efteråret. Barcelona-spillerens største konkurrent til rekorden er Cristiano Ronaldo, der har scoret tre mål færre end Messi - men har brugt 109 kampe til at nå sine 72 mål.

3. Lionel Messi blev valgt som VM-slutrundens bedste spiller, efter den argentinske kaptajn førte sit hold til finalen med flere afgørende scoringer og aktioner i Brasilien. Messi nåede at score fire mål i syv VM-kampe.

Lionel Messi jubler i den argentinske landsholdstrøje (Foto:AP)
Lionel Messi jubler i den argentinske landsholdstrøje (Foto:AP)

Det hele afgøres i aften kl 18.30, når Ballon d'Or overrækkes til verdens bedste fodboldspiller anno 2014 i schweiziske Zürich.

Én dansker har gennem historien formået at vinde den prestigefyldte pris - det gjorde Allan Simonsen tilbage i 1977.

Hør, hvad prisen betød for ham.

0 kommentarer
Vis kommentarer