Det store overblik: Disse tv-kanaler skal du bruge til fodbold

Se her, hvilke danske tv-kanaler du skal bruge, hvis du vil se al Europas lækreste fodbold

Ronaldo har fundet et hjem på dansk tv, efter at MTG har købt rettighederne til La Liga for de tre kommende sæsoner. (Foto: AP)
Ronaldo har fundet et hjem på dansk tv, efter at MTG har købt rettighederne til La Liga for de tre kommende sæsoner. (Foto: AP)

Tirsdag blev det endelig slået fast, at MTG-koncernen løb med rettighederne til at vise spansk og italiensk fodbold indtil udgangen på 2017/18-sæsonen. I forvejen havde MTG sikret sig Premier League-rettighederne frem til 2019.

Det betyder, at det for en fodboldfan bliver forholdsvis vigtigt at have enten adgang til TV3+ og TV3's sportskanaler, eller til Viaplay, hvis man vil følge med i de største ligaer, som Champions League, Premier League og La Liga.

Som det ses i nedenstående oversigt, har MTG nu sat sig tungt på de vigtige rettigheder.

Det kan dog komme på tale, at koncernen sælger dele af sine rettigheder, så eksempelvis Discovery Networks Danmark (6'eren, Canal 8 og 9, Eurosport) kan få lidt af det spanske fodbold, som der ikke er tid og plads til at vise på MTG's kanaler. Den samme konstruktion kendes fra opdelingen af rettighederne til Superligaen.

- Sådan kunne man godt forestille sig, at de gjorde, siger sportsøkonom Jesper Jørgensen fra Deloitte, der ikke mener, at MTG kan tillade sig at skrue voldsomt op for prisen for eksempelvis Viaplay, nu hvor MTG har sat sig tungt på de bedste fodboldrettigheder.

- Jeg tror ikke, de kan gå ind og hæve priserne noget videre. I den sammenhæng er La Liga og Serie A ikke de vigtige rettigheder. Desuden er der grænser for, hvor meget man kan få folk til at betale. På et tidspunkt står de bare af, hvis det bliver for dyrt.

- Folk ser fortsat det meste af deres fodbold via deres tv-pakker. Det kan selvfølgelig ændre sig med tiden, så sådan noget som Viaplay tager en større andel af seerne, men det sker ikke lige med det første, mener Jesper Jørgensen.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.