Annonce:
Annonce:

Efter dansk derby-scoring i Spanien: Riza er en åbenbaring

Riza Durmisi får ros fra top til tå efter sin flotte derby-scoring i opgøret mellem Betis og Sevilla lørdag. Danskeren har erobret den spanske liga til trods for at ingen kendte ham eller havde forventninger til ham

Annonce:
Følg Fodbold

Lørdag eftermiddag scorede den danske landsholdsback Riza Durmisi sit første mål for Betis i den spanske liga, siden han skiftede fra Brøndby i sommer.

Godt nok rakte scoringen direkte på frispark ikke til sejr, men den har ikke gjort den storspillende dansker mindre populær. For scoringen faldt i lokal-derbyet mod ærkerivalen Sevilla.

- Mange rangerer derbyet mellem Betis opg Sevilla lige nunder ’El Clasico’ (Barcelona-Real Madrid, red.). Så at score i dét opgør er bare kæmpe, kæmpe stort.  Og det kunne ikke være skrevet bedre, at han samtidig gør det i sit første derby på hjemmebane. Det er bare endnu en understregning af, at han har gjort det fremragende siden klubskiftet i sommer, siger Jonas Schwartz, der kommenter spansk fodbold for TV3 Sport og samtidig kommenterede Betis’ og Dumisis 1-2-nederlag til Sevilla.

Annonce:

Et ubeskrevet blad
Selvom Schwartz ikke kender Durmisi personligt, er han overrasket over det niveau, danskeren har vist, siden han kom til klubben fra Brøndby. Ifølge kommentatoren er det intet mindre end vildt og træde ind som fast mand i en stor, spansk klub og levere uge efter uge.

- Han har været en af de spillere, der kom som ubeskrevet blad. Ingen kendte ham. Men han har været en af de bedste i klubben, og der har aldrig været diskussion om, hvorvidt han skal spille, selvom der har været skiftet ud på trænerposten, og der var krise i begyndelsen af sæsonen. Han er en spiller, som man allerede nu snakker om i Spanien. Han beskrives som ’una revelación’, altså, ’en åbenbaring’ i Spanien, siger Schwartz.

Kræver mental styrke
Den danske kommentator mener, at det kræver noget ganske særligt at træde ind i en storklub og spille fast, som Durmisi har gjort siden sin ankomst.

Annonce:

- Det er vigtigt for en ny spiller som Durmisi at vise, at han har niveauet og den mentale styrke til at spille der. For det kræver utrolig mental styrke at spille i Betis, hvor der er vanvittige forventninger hver weekend, som ikke står mål med realiteterne og deres egentlige niveau. Han har vist, han er mentalt stærk. For presset i Betis er lige så stort som i storklubberne Valencia og Sevilla.

Mange danske spillere har det svært i udlandet. Især i Spanien, hvor sprog, kultur og spillestil er anderledes. Durmisi har dog ikke vist svaghedstegn på noget tidspunkt. Jonas Schwartz har et bud på, hvorfor danskeren har leveret.

- Han har været klar oppe i hovedet. I Spanien er tålmodigheden ikke den største, men Durmisi har fra begyndelsen vist, at han ikke virker bange eller kyst over niveauet. Han er gået ind til det med hårdt arbejde, men samtidig med en stor tro på egne evner. Det kan man godt lide hernede.

Riza Durmisi har spillet 16 ud af 22 kampe for Betis i den spanske liga, hvor han nu står noteret for én scoring.

Her banker Durmisi flot Betis foran på frispark:

Krohn-Dehli nærmer sig comeback i Sevilla

Se Durmisi score på frispark mod ærkefjenden

Real Madrid taber efter skrækstart i Valencia

Barcelona-profil i stort forsvar: Fatter ikke jeres reaktion

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
Selv ikke en prins kan få det hele
Annonce:
Annonce:

Mystisk mordkomplot

Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: