Efter katastrofe-start: Nu har Real Madrid fyret træneren

Julen Lopetegui er fortid i Real Madrid, der har taget konsekvensen af den dårlige sæsonstart og fyret ham

Julen Lopetegui fik kun fire måneder i spidsen for Real Madrid. Foto: Manu Fernandez/AP/Ritzau Scanpix
Julen Lopetegui fik kun fire måneder i spidsen for Real Madrid. Foto: Manu Fernandez/AP/Ritzau Scanpix

Real Madrid har mandag aften fyret træner Julen Lopetegui. Det oplyser klubben på sin hjemmeside.

Her oplyses det, at bestyrelsen i enighed har truffet beslutningen om at indstille samarbejdet med den 52-årige spanier.

Han fandt sig aldrig til rette i jobbet, han blev kastet ind i efter en tumultarisk ansættelse i sommer, da han stadig var spansk landstræner. Det job blev omgående opsagt, selv om spanierne stod foran en VM-slutrunde.

I Real Madrid har Lopetegui med blot fire sejre i de første ti ligakampe tegnet sig for den dårligste turneringsstart i klubben i næsten 60 år. Og 5-1-blamagen mod Barcelona søndag blev altså for meget for bestyrelsen, der hæfter sig ved den manglende sammenhæng mellem truppens kvaliteter og resultaterne.

'Bestyrelsen hæfter sig ved, at der er stor forskel på kvaliteten af personalet i Real Madrid, der har otte spillere nomineret til den næste Ballon d'Or - en præstation, der er uden fortilfælde i klubbens historie - og de resultater, der er opnået indtil nu'.

En regulær lussing til Lopetegui, der altså har et unikt stærkt spillermateriale til rådighed, men alligevel ikke kan få tingene til at hænge sammen.

Klubben takker dog - høfligt nok - Lopetegui og hans tekniske stab for indsatsen i de cirka fire måneder og ønsker dem alle held og lykke videre.

Indtil videre er det den tidligere spiller og nuværende andetholdstræner, Santiago Solari, der overtager taktstokken i kongeklubben - men Real Madrid lader forstå, at han kun er en midlertidig løsning.

Italienske Antonio Conte har længe spøgt som en direkte erstatning for Lopetegui, men den aftale er klubben altså åbenbart enten ikke klar til eller ikke interesseret i at præsentere.

Mareridt på Camp Nou: Nu har Real Madrid-træneren sagt farvel

Medier: Real fyrer Lopetegui og ansætter Conte

Barça ydmyger Real Madrid totalt i 'El Clásico'