Efter ydmygelse: De kan overtage i Barcelona

Barcelona-træner Ernesto Valverdes fremtid er fortsat uvis. Alt imens spøger to hollandske kandidater i baggrunden

Ernesto Valverdes Barcelona-fremtid er endnu uafklaret. Foto: Ritzau Scanpix
Ernesto Valverdes Barcelona-fremtid er endnu uafklaret. Foto: Ritzau Scanpix

Det kan være utaknemligt at være træner på topplan.

På trods af en på papiret fin sæson med et mesterskab i banken og en mulig pokaltitel lige om hjørnet, så er stemningen ikke på kogepunktet i storklubben Barcelona.

Det ydmygende nederlag til Liverpool i Champions League-semifinalen har såret stoltheden i klubben og sået tvivl omkring træner Ernesto Valverdes fremtid.

Endnu er intet sikkert omkring Valverde, og flere spillere har også åbent bakket op om spanieren, men rygterne flyver allerede rundt på nuværende tidspunkt med mulige kandidater.

Og især to skulle angiveligt være øverst på Barcelonas ønskeliste, hvis man vælger at skille sig af med Valverde, der har kontrakt indtil næste sommer.

Det drejer sig ifølge flere spanske medier om de to hollændere Ronald Koeman og Erik Ten Hag.

Koeman behøver næsten ingen nærmere præsentation i Barcelona-sammenhæng, da han spillede for klubben fra 1989-1995 og desuden havde to år i klubben som assistent. Nu er den nuværende hollandske landstræner så en brandvarm kandidat til cheftrænerjobbet.

Skulle det dog ikke lykkes at lokke Koeman, har Barcelona fået et godt øje til Ajax-træner Erik Ten Hag, der har leveret flotte resultater og opsigtsvækkende fodbold med Ajax, der var snublende nær en Champions League-finale i år.

Barcelona og Valverde har endnu en kamp til gode, inden sæsonen går på hæld. 25. maj står man overfor Valencia i den spanske pokalfinale.

Om det så bliver Valverdes sidste kamp i spidsen for klubben, får vi svar på i de kommende uger.

Se også: Efter gigantisk nedtur: Blodbad på vej i Barcelona

Jürgen Klopp føler med de engelske fans, der skal se de europæiske finaler i år. Foto: Carl Recine/Reuters/Ritzau Scanpix Europa League - 10. maj. 2019 - kl. 17:14 Sur Klopp: Hvad spiser de til morgenmad?

Se også: Alt stritter på Tøffe: Det kan jeg slet ikke med!

21 kommentarer
Vis kommentarer