Ekspert overrasket: Barcelona KAN ikke tabe med ukendt diamant på banen

De tørre tal viser, at Barcelonas ukendte og unge forsvarskrumtap Samuel Umtiti er uundværlig for catalonierne. For uden franskmanden på banen vinder de næsten ikke

Magien forduftet: Se slappe Barca i choknederlag til bundhold

Han syner ikke af meget, som han står der. Klemt inde mellem mega-stjernerne Gerard Piqué og Jordi Alba nede i Barcelona-forsvaret.

Men den bare 181 centimeter, duknakkede franskmand Samuel Umtiti har på mange måder været den mest fremtrædende i Barcelonas forsvar i denne sæson. Siden den 23-årige midterforsvarer kom til klubben i sommer fra Lyon, har han været én af sit holds allerbedste spillere. Det viser statistikkerne med al tydelighed.

Faktum er, at Barcelona ikke har tabt én eneste kamp i La Liga, når Umtiti har været på banen. 16 sejre i 16 kampe med franskmanden i forsvaret. Bedre bliver det ikke.

Overrasker Barcelona-ekspert
Det er kun blevet til én sejr i 11 kampe for Barcelona i ligaen, når Umtiti har siddet ude. Senest blev det til et chokerende nedlerlag på 2-1 ude til Deportivo. Og gæt en gang. Franskmanden var ikke med i opgøret i Galicien.  

Samtidig har han en uhørt højt sikkerhed i sine pasninger og masser af vundne tacklinger og bolderobringer.

TV3 Sports ekspert Luna Christofi følger spansk fodbold tæt. Hun er imponeret over Umtiti. Og hans statistikker.

- Det er godt nok flotte tal. Hverken Piqué eller Mascherano mestrer de statistikker. Det overrasker mig lidt. Men jeg kan godt lide Umtiti som spiller. Han gør sit arbejde simpelt og solidt og er pålidelig i sine indgreb. Der er brug for ham på banen, når man har så mange spillere på holdet, som tager store chancer med bolden, siger Luna Christofi til Ekstra Bladet.

Foto: AP/Daniel Ochoa de Olza.
Foto: AP/Daniel Ochoa de Olza.
 

Det store lyspunkt
Hun mener samtidig, at Umtiti arbejder under meget svære vilkår i Barcelona.

- Der har været rigtig meget pres på forsvaret i Barcelona. Dels på grund af skader og på grund af en midtbane, som til tider er faldet sammen og har været ude af form. Så set i det lys har Umtiti gjort det rigtig godt, siger Christofi.

Ifølge TV3 Sports-eksperten mente mange, at Umtiti var et fejlslagent indkøb. Primært på grund af sin unge alder og det faktum, at ingen rigtig kendte noget til ham. Inklusive Christofi selv.

- Han er røget lidt med ned i sølet på grund af Barcelonas ellers dårlige indkøb i sommer. Men han er suverænt den, der har gjort det bedst af de nye. Han kom i et transfervindue som folk generelt ikke var tilfredse med. Men han har overbevist.

Stor fremtid venter
Hun mener samtidig at forsvarsspillere ikke så tit gør opmærksomme på sig selv. Altså, med mindre man hedder Sergio Ramos eller Gerard Piqué og scorer ofte.

- Umtiti scorer jo ikke rigtig eller gør noget glamourøst. Men han kan spille fodbold, føre bolden frem og afvise angreb.

Fremtiden ser lys ud for Umtiti, mener Christofi.

- Barcelona er en klub hvor ingen er større end holdet. Det er et svært sted at spille. Men han kan blive en af de bedste i verden. Han er kun 23. Over længere tid skal han vise, at han kan tænke hurtigt fodbold, og det er udfordringen. Han skal agere enormt hurtigt i tanke og handling for at spille i Barcelona.

Umtiti har i alt spillet 30 kampe for Barcelona, siden han kom til klubben i sommer. Det er blevet til én scoring.

TV: Se alle højdepunkterne fra Barcelonas mageløse comeback mod PSG

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen