En helt særlig årsag: Derfor farvede Messi sit hår blond

Lionel Messis blonde hårfarve skal symbolisere, at argentineren har taget hul på et nyt kapitel i tilværelsen

Følg Spansk fodbold

Lionel Messi er gået ind i denne sæson med en hårfarve, der næppe gør ham mere ubemærket på banen.

Sommeren er blandt andet blevet brugt på at skifte den mørke hårfarve ud med en blond frisure, der for længst er blevet et samtaleemne blandt argentinerens mange fans.

Medier verden over kastede sig hurtigt over historien, da Messi i slutningen af juli første gang fremviste de nye lokker, som markerede noget af en radikal forandring.

Nu fortæller hovedpersonen så selv, hvorfor han tog beslutningen om, at hårfarven pludselig skulle ændres så drastisk. Det sker i et interview i tv-showet 'Polemica en el bar', som goal.com har haft under lup. Og det viser sig, at der er en hel del symbolik i valget.

I slutningen af juni havde Messi og Argentina lidt nederlag til Chile ved finalen i Copa America, og det gjorde ualmindelig ondt på manden, der endda selv havde brændt sit forsøg i den afgørende straffesparkskonkurrence.

Det 29-årige unikum måtte efterfølgende grave dybt for at finde sig selv igen, og på den led har frisure-forandringen rod i en form for mental kickstart for Messi.

- På en bestemt dag, der var særlig hård, farvede jeg mit hår. Jeg havde behov for at starte fra nul. Jeg sagde til mig selv, at jeg måtte viske tavlen og begynde forfra, siger Messi.

Artiklen fortsætter under billedet...

56829456.jpg
Og man kan sagtens tale om en ny begyndelse. I kølvandet på nederlaget i Copa America-finalen bekendtgjorde Messi således, at han havde i sinde at stoppe på det argentinske landshold med omgående virkning. Den firedobbelte vinder af Ballon d'Or følte ganske enkelt ikke, at han havde mere at give.

- For mig er landsholdet et afsluttet kapitel. Jeg har gjort alt, jeg kan. Det gør ondt ikke at være mester, sagde argentineren.

Men ligesom hårfarven er forandret, er beslutningen om et farvel til landsholdet det samme. Sommerens tænkepause fik Messi til at vende på en tallerken, og han står igen til rådighed for den store sydamerikanske nation.

Det kunne Argentina så senest nyde godt af i torsdagens topopgør i VM-kvalifikationen mod Uruguay, der blev vundet 1-0 på en scoring af netop Messi.

Her og holdkammeraterne var ellers presset af at skulle spille 10 mod 11 i en stor del af kampen, da angriberen Paulo Dybala blev udvist sent i første halvleg (se ham blive trøstet af Messi her!).

Næste opgave for Messi bliver som aktør for FC Barcelona, der lørdag tørner sammen med oprykkerne fra Alaves i tredje runde af den spanske liga. Mestrene fra Catalonien har åbnet sæsonen med to sejre ud af to mulige.

Se Lionel Messis mål fra weekendens topkamp i VM-kvalifikationen her:

Snydt for stjerneskud: Barcelona kræver erstatning

Klopp håner La Liga: Messi kan gå rundt

Seneste nyt

Ekstra Bladet har givet statsministeren en lys idé

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.