Enige med Laudrup: Denne Barca-stjerne går for vidt

Michael Laudrup har givet udtryk for, at Barcelona-stjernen Neymar er for provokerende i sit spil. Han bakkes op af andre prominente navne fra fodboldens verden

Følg Spansk fodbold

Michael Laudrup var ikke sen til at kritiseres Barcelonas brasilianske Harry Potter, Neymar, efter cataloniernes 5-1-sejr over Leganés i weekenden. Danskeren mente, at Neymar helt unødvendigt provokerede ved stillingen 1-5, da han spadserede tværs over egen banehalvdel med bolden for fødderne.

En ydmygelse af modstanderen, mener danskeren. Angrebet på Neymar vakte stor opmærksomhed og debat i Spanien.

Men nu møder den også opbakning fra flere prominente folk i fodboldens farverige verden. Inden Barcelonas midtugeopgør mod Atlético Madrid, var flere af Atlético-spillerne ude at erklære sig enige Laudrups synspunkt.

- Helt personligt ville jeg ikke gøre flere af de ting, som Neymar gør. Jeg voksede op i et anderledes miljø. Jeg gør tingene, som jeg mener, de skal gøres, og han gør dem på sine måde, siger Atlético Madrids spanske højre back, Juanfran, ifølge Sky Sports.

Juanfran er ikke alene om at synes, at Neymars stil er mere end for meget. For provokerende. Den er Atlético Madrids anfører, Gabi, helt med på.

- Neymar gør ting på banen, som er helt unødvendige. Specielt når du er ved at vinde, siger Gabi. 

En uskreven regel
Sky Sports ekspert i spansk fodbold Guillem Balague går videre end Juanfran og Gabi i sin kritik af Neymar.

- Der er en uskreven regel om, at man ikke gør, hvad Neymar gør. Men hvem skrev den regel? Den går helt tilbage til, hvordan fodbold blev opfattet i den angelsaksiske verden - det handlede om ikke at vise disrespekt over for sin modstander, siger Balague, der uddyber sin kritik, men samtidig forsvarer Neymar:

- Neymar kommer fra en anden kultur. Hvis du går ned på strandene i Rio de Janeiro, så sker det (finterne og trickene, red.) hele tiden. Det er sådan, de udtrykker deres kærlighed til spillet og livet. Men der er nødt til at være en balance. Det er en fin grænse mellem at gøre det af kærlighed og for at provokere, siger Balague. 

Neymar får dog ikke kun kritik for at trylle meget med bolden. Ikke overraskende opfordrer hans træner, Luis Enrique, ham til at fortsætte med at underholde hele verden. Men faktisk roste Atlético Madrids træner, Diego Simeone, også Neymar for hans utallige cirkustricks.

- Neymar er en ekstraordinær spiller. Han vandt OL-guld efter at være blevet kritiseret i Brasilien for sine første to kampe i turneringen. I Barcelona har han fundet det rette sted at udtrykke sit talent, siger Diego Simeone ifølge Sky Sports.

Her går Neymar og Barcelona målamok mod Celtic i Champions League:


Her scorer Neymar flot på frispark:

Luna afslører: Laudrup er rigmandens valg

Real Betis må undvære syg Riza Durmisi

Her bliver Atlético-stjerne sparket til blods af Suárez

Er Laudrup allerede ude af kampen til topjob?

Intet tyder på ro i Dansk Folkeparti

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.