Fans i oprør over stjerne-handel: Nu har sagen fået drastisk afslutning

Roman Zozulya nåede ikke at være i Rayo Vallecano, før hans kontrakt blev revet i stykker. Det kan han takke klubbens fans for

Den ukrainske landsholdsspiller Roman Zozulya er tilbage i Betis efter et af de korteste lejeophold i historien. (Foto: AP)
Den ukrainske landsholdsspiller Roman Zozulya er tilbage i Betis efter et af de korteste lejeophold i historien. (Foto: AP)

De var frustrerede og rasende.

Rayo Vallecanos fans skulle denondenlyneme ikke have en spiller i klubben, der sympatiserer med det yderste højre i politik. I hvert fald ikke, når ordet 'nazisme' var blevet nævnt.

Derfor gik de på barrikaderne, da det blev kendt, at den spanske klub havde indgået lejeaftale med ukrainske Roman Zozulya, der blev hentet i Betis kort før transfervinduets lukning.

For angriberen var blevet kædet sammen med det yderste højre i Ukraine, da han bar en trøje med et logo på - OG i øvrigt fotograferet tidligere med et maskingevær i hånden.

Så måtte manden jo være nazist, var holdningen flere steder.

Fansene i Madrid-klubben formåede endda at demonstrere i en sådan grad, at ledelsen simpelthen ikke kunne sidde den overhørig. Og inden Zozulya nåede at vænne sig til forholdene i den spanske hovedstad, var han allerede fortid. Det skriver Marca og flere andre spanske medier

De mest ophidsede fans havde lavet et banner, som ovenstående tweet vidner om, og taget det med til træningen. En træning, der skulle vise sig at blive Zuzulyas eneste i klubben.

Ukraineren havde ellers selv forsøgt at lægge låg på beskyldningerne omkring hans påståede sympatier for den yderste højrefløj ved at skrive et åbent brev til Rayo Vallecanos fans.

Men denne skrivelse formåede altså ikke at ændre på situationen, og han er nu tilbage i Betis. En løsning, som Sevilla-klubbens sportsdirektør, Miguel Torrecilla, ser som den bedste udgang på en kedelig fortælling.

- Vi har besluttet, at det er det bedste for spilleren at vende retur til Sevilla. Spilleren er meget vred, og han forventede ikke, at dette ville foregå, siger Torrecilla ifølge BBC.

- I går (tirsdag, red.) skrev han et brev til Rayo-fansene, men det virkede til, at han ikke kunne overbevise vise fraktioner, så vi tager ham tilbage hertil, lyder det videre.

Roman Zozulya blev hentet til Betis i 2016, efter at han havde haft en glimrende sæson i ukrainske Dnipro. Han har længe været inde omkring landsholdet og deltog også ved sommerens EM-slutrunde i Frankrig.

Roman Zozulya er en glimrende fodboldspiller og repræsenterede blandt andet Ukraine ved EM i Frankrig. Rayo Vallecanos fans kan dog ikke lide ham. (Foto: AP) Spansk fodbold Fans i Madrid i oprør: Vores nye spiller er nazist!

Foto: All Over Spansk fodbold Stor spansk avis: Barcelona holder øje med Dolberg

Spansk fodbold Denne Messi-perle sender Barcelona tæt på pokalfinale

25 kommentarer
Vis kommentarer