FC Barcelona fik bøllebank i Schweiz

En sejr for den danske model: Allan Simonsen abdicerer som ambassadør for FCBEscola Copenhagen - 2-300 børn snydt

Det er synd for de mange børn, der var optaget på akademiet. Allan Simonsen overlever, og det gør Anna Beltran og Toni Cleveria nok også. (Foto: Philip Davali)
Det er synd for de mange børn, der var optaget på akademiet. Allan Simonsen overlever, og det gør Anna Beltran og Toni Cleveria nok også. (Foto: Philip Davali)

Allan Simonsen prøvede sjældent at tabe som Barcelona-spiller, men 32 sæsoner efter sin sidste optræden på Camp Nou, må ’Spurven fra Vejle’ anerkende, at nok er FC Barcelona mægtig – men det er ikke alle kampe, der KAN vindes.

DBU har i UEFA fået medhold i, at det er de nationale forbund, der suverænt bestemmer, om storklubber og andre kan få lov til at lave deres egne fodbold-akademier på udebane. Dermed bliver der ingen FCBEscola Copenhagen med berammet start i august – og dermed er Allan Simonsens ambassadør-tjans også kylet i skraldespanden.

- Jeg har ingen kommentarer til det. Det må gå, som det nu kan, og det er ikke en sag, jeg skal have rodet mig ud i. Du må spørge de mennesker, der er involveret. Jeg har ingen mening om det – men det ødelægger ikke min dag, lyder det beroligende fra Allan Simonsen.

Flere var mødt op til træning i Ballerup (Foto: Tariq Mikkel Khan) Dansk fodbold - 9. maj. 2015 - kl. 16:48 Barça-akademi om landsholdsløgn: En misforståelse…

Der blev ellers ikke sparet på de smarte tillægsord og nærmest udlovet landsholdspladser og stjernekontrakter i dusinvis, da FC Barcelona i marts holdt pressemøde og senere – på trods af DBU’s indsigelser – invaderede Ballerup og holdt audition i maj.

Det irriterede DBU grænseløst, at storklubben på trods af advarslerne gennemførte optagelsesprøverne og nu må skuffe 2-300 børn, der skulle være startet på skolen 23. august. UEFA har været særdeles klare i spyttet i forhold til regelgrundlaget, og hvis Barcelona var fortsat, kunne det formentlig i aller-aller-yderste konsekvens have kostet Messi og Co. turen i Champions League.

FC Barcelona har med andre ord fået deciderede bøllebank i Schweiz, og DBU har vundet en kæmpe sejr. Men i den officielle pressemeddelelse hedder det sig naturligvis, at parterne i fuld fordragelighed er nået frem til konklusionen om, at Barcelona ikke åbner permanente fodboldskoler i Danmark – og at parterne i øvrigt vil samarbejde smukt i fremtiden.

Se også: Børn optaget til august: Dansk Barça-akademi ligeglad med UEFA

- Jeg vil nu snarere sige, at det er en sejr for den danske måde at organisere fodbold og drive talentudvikling på. Vi har en sjælden model, hvor licensklubber også driver bredde- og ungdomsfodbold, og samarbejdet mellem licens- og ikke-licensklubber er unikt. Den vil vi gerne værne om. Desuden synes vi, at børn skal have lov til at være børn og ikke indrulleres i et akademi allerede som seks-årige, siger DBU’s breddechef Steen Jørgensen.

Så det her er en sejr for den danske model?

- Ja, det kan man godt sige. Fodbold-akademier kan jo være et vældigt godt supplement andre steder i verden, hvor strukturen ikke er så veludviklet som i Danmark. Det er ikke en sejr for DBU – men for dansk fodbold, siger Steen Jørgensen.

Hvordan har du det med, at der nu går nogle skuffede børn rundt derhjemme?

- Det er vi rigtigt kede af. Vi har stor forståelse for, at de har glædet sig og er blevet stillet noget i udsigt, som forholder sig anderledes. Men dette er ikke en DBU-beslutning, den er FC Barcelonas, understreger Steen Jørgensen.

Se også: UEFA indkalder DBU til møde i Barça-sag

17 kommentarer
Vis kommentarer