FC Barcelona taber appel: Må ikke købe spillere i 2015

FC Barcelona må ikke købe spillere i fodboldens næste to transfervinduer - CAS opretholder tidligere dom

Barcelona får ikke muligheder for at købe nye medspillere til Lionel Messi i 2015, har sportsdomstolen CAS afgjort (Foto: (AP/Manu Fernandez).
Barcelona får ikke muligheder for at købe nye medspillere til Lionel Messi i 2015, har sportsdomstolen CAS afgjort (Foto: (AP/Manu Fernandez).

FC Barcelona må ikke købe fodboldspillere i de næste to transfervinduer. Det fastslår den internationale sportsdomstol CAS tirsdag.

CAS skriver, at domstolen har afvist FC Barcelonas appel af den dom, som Fifa nåede frem til i april.

- FIFA-dommen bliver fastholdt, og sanktionerne er fortsat i kraft, siger CAS i en pressemeddelelse.

Neymar kan meget vel blive bundet i Barcelona frem til 2020. (Foto: AP/Manu Fernandez) Spansk fodbold Barcelona vil forlænge med Neymar

- Panelet har helt specifikt vurderet, at FC Barcelona har brudt reglerne om at beskytte mindreårige fodboldspillere og reglerne om, hvornår spillere kan indskrives på fodboldakademier, lyder begrundelsen, som ifølge CAS vil blive uddybet yderligere senere.

Beslutningen betyder, at FC Barcelona ikke må købe spillere i det transfervindue, som åbner 1. januar, og klubben må heller ikke købe spillere i den kommende sommers transfervindue forud for næste sæson.

Klubben skal desuden betale en bøde på knapt 2,8 millioner kroner.

Barcelonas stjerner skal fra næste sæson vænne sig til, at striberne på trøjerne går den anden vej...(Foto: AP) Spansk fodbold Barcelona revolutionerer trøjen - se den her

Mens appelsagen har kørt, har FC Barcelona benyttet lejligheden til at købe Luis Suarez i Liverpool.

Ifølge nyhedsbureauet AFP har den spanske fodboldklub brugt i omegnen af 1,1 milliarder kroner mens appelsagen har kørt. Dernæst rykkede klubben for en afgørelse inden det transfervindue, som åbner på torsdag.

De er mildest talt ikke tilfredse med afgørelsen i FC Barcelona. Klubben har offentliggjort en pressemeddelelse, hvor man ikke erklærer sig enig i afgørelsen fra CAS.

- FC Barcelona vil gerne sige, at med alt ære og respekt for myndigheder, at klubben er totalt uenig i dommen fra CAS, der stadfæster FIFA's afgørelse, siger FC Barcelona i en pressemeddelse og fortsætter med at argumentere imod afgørelsen.
 

FC Barcelona er nummer to, et point efter Real Madrid i den bedste spanske fodboldrække. Real Madrid har dog fordel af at have spillet én kamp færre.

0 kommentarer
Vis kommentarer