FC Barcelona vil skrive historie efter Real-skuffelse

Barcelona går efter at blive den første klub, der genvinder Champions League. Næste hurdle er Atlético Madrid

Gerard Pique og FC Barcelona får mulighed for at rejse sig efter El Clasíco-nederlaget, når Atletico Madrid gæster Camp Nou tirsdag aften. (Foto: AP)
Gerard Pique og FC Barcelona får mulighed for at rejse sig efter El Clasíco-nederlaget, når Atletico Madrid gæster Camp Nou tirsdag aften. (Foto: AP)

Under normale omstændigheder er et nederlag i El Clasico smertefuldt. Særligt når man som Barcelona lørdag aften satte en føring over styr på hjemmebane og indkasserede et sent sejrsmål i overtal.

Men knap var Barcelona-spillerne kommet ud af badet efter nederlaget til Real Madrid, inden de så frem imod en endnu vigtigere opgave tirsdag aften mod Atlético Madrid i den første af to kvartfinaler i Champions League.

Den kan komme til at definere Barcelonas sæson og måske gøre den historisk.

Trods liganederlaget til Real Madrid ligger Barcelona nemlig i favorabel situation til at genvinde det spanske mesterskab, så fokus er i endnu højere grad på at genvinde Champions League, hvilket ingen klub har gjort efter turneringens indførelse i 1992.

Derudover er klubben klar til den spanske pokalfinale mod Sevilla.

- Kampen mod Real er allerede glemt. Et enkelt nederlag ændrer intet. Vi brugte søndagen på at reflektere. Nu er vi fokuserede på at komme videre og koncentrerer os om at vinde titler. Vi vil vinde the treble, siger forsvareren Gerard Pique på mandagens pressemøde.

Spansk fodbold Hævn over Barca: Ronaldo matchvinder

Pique bragte sit hold foran 1-0 i lørdagens kamp, men alligevel måtte "blaugrana" se sig slået for første gang i 40 betydende kampe.

- Vi ved, at vi er i stand til at fortsætte med at vinde. Vi føler os komfortable med det, vi har præsteret indtil videre, og det vi har chance for at udrette, siger Pique.

Bookmakerne peger på Barcelona som favorit til at vinde Champions League, og historien taler i hvert fald også for, at catalonierne i det mindst når næste fase af turneringen; semifinalerne.

Det har Barcelona gjort i syv af de seneste otte sæsoner, men i den enlige svipser i foråret 2014 stod netop Atlético Madrid i vejen for en plads blandt de fire sidste.

Det giver blod på tanden hos underhunden inden det første opgør på Camp Nou.

- Vi formåede at eliminere Barcelona for to år siden, så hvorfor skulle vi ikke kunne gøre det samme igen. Real Madrid har lige vist alle, at Barcelona ikke er helt uovervindelig, siger Atlético-spilleren Juanfran.

Barcelona havde en overgang svært ved at få has på Atlético, men siden det samlede nederlag i Champions League i 2014 har Barcelona vundet seks ud af syv indbyrdes opgør og fået uafgjort i det sidste.

- I en periode havde vi svært ved at slå dem, men nu griber vi kampene mod dem an på en anden måde. De vil presse os hårdt fysisk, så vi skal spille hurtigt. Jeg tror, vi vil få et godt resultat, siger Pique.

I tirsdagens anden kvartfinale tager Bayern München imod Benfica.

Champions League Frygter i Fernando Torres, Barca? For det burde I

Begge kampe  begynder klokken 20.45 og kan følges LIVE på ekstrabladet.dk.

1 kommentar
Vis kommentarer