Festede til klokken seks hver dag: Stjernespiller afslører hæmningsløs livsstil

Kevin-Prince Boateng indrømmer, at han havde svært ved at føre en professionel tilværelse, da han var i Tottenham

Foto: TV3 Sport
Foto: TV3 Sport

Han har spillet i verdens fire største ligaer og imponerede med fantastiske mål og højdepunkter, men Kevin-Prince Boateng har også haft enorme udsving og seriøse problemer gennem den særprægede karriere.

I et stort interview med engelske The Guardian åbner La Liga-stjernen op omkring de besværlige tider i karriere, og særligt i den korte Premier League-tid var han i store, selvforskyldte vanskeligheder. 

Han indrømmer, at han var havnet i en rigtig dårlig situation, hvor han slet ikke passede på sig selv, som de fleste andre topprofessionelle gør.

Han skiftede fra Hertha Berlin til Tottenham i 2007, og det var 'et stort, men forkert skifte', som han selv formulerer det. Et år efter skiftet kunne han ikke kende sig selv.

- Jeg så gammel ud. Jeg var ude til seks om morgenen hver aften. Jeg vejede 95 kilo og var opsvulmet af druk og dårlig mad, fortæller han og fortsætter:

- Jeg sagde til mig selv: 'Det kan ikke være mig. Jeg har noget i mig. Jeg er fodboldspiller. Så jeg ringede til mine venner, to af mine rigtige venner, og de kom forbi, og så ryddede vi op i mit køleskab og i huset.

Foto: All Over
Foto: All Over
 

Herefter fandt Boateng sig selv og droppede drukturene og begyndte at spise sundt.

Ghaneseren, som er født i Tyskland, prøver at forklare, hvordan det kom så vidt, og meget af det bunder i den daværende Tottenham-manager Martin Jols ord. Han sagde nemlig til Boateng, at han ikke ville bruge ham. Det skete en måned efter skiftet til London-klubben.

Når nu han var blevet droppet kunne han lige så godt vælge det hurtige liv.

- Jeg har indset, hvor slemt det var. Jeg var på natklub seks dage om ugen og drak næsten et helt år. Men jeg var kun 20 år gammel. På det tidspunkt kan man ikke se, at det går galt. Man kan se, at pengene kommer ind, og man kan jo have det sjovt andre steder (End på fodboldbanen, red.). Piger, natklubber, venner... Falske venner, siger han.

Se Boatengs kongekasse mod Barcelona tilbage i 2001:

Efter den svære tid i Premier League tog han videre til Sydeuropa og fandt god succes i Milan, hvor han dog også døjede en del med skader. Det skyldtes dog delvist, at han var meget aktiv i sengen, hvilket forklares nærmere i klippet øverst.

I dag nyder han tilværelsen som Las Palmas-spiller, og han fortæller i interviewet med The Guardian, at han nu ser det som en stor opgave at hjælpe de unge spillere.

- Jeg ønsker for dem, at de ikke spilder deres talent. Jeg har givet dem eksempler på de ting, som jeg gjorde forkert. Jeg har lavet fejl her i livet.

- Jeg er okay med det i dag, men jeg ønsker ikke, at de skal blive stemplet for livet.

Se Boatengs fantastiske Las Palmas-mål her:

Randers FC - 9. feb. 2017 - kl. 18:43 Midt i interview: Her tænder Randers-angriber af på træningslejr

Jesper Gronnemark/Red Bull Content Pool Sport og Spil Skrev kontrakt med storklub: Her er FIFA-danskers vilde liv

13 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere