Flop eller fænomen? Sådan slår supertalentet igennem i Real Madrid

To år efter Martin Ødegaard har skrevet kontrakt med Real Madrid, er han på vej til at blive lånt ud. På trods af manglende spilletid er opholdet i storklubben langt fra spildt, mener hans tidligere træner David Nielsen

Fra franske Rennes til hollandske Ajax og Heerenveen.

Rygterne har svirret omkring udlånet af det norske supertalent Martin Ødegaard op til vinterens transfervindue.

To år efter Martin Ødegaard i januar 2015 skrev kontrakt med Real Madrid, peger alt på, at den norske fodboldstjerne pakker skoene og finder en klub, som kan give ham mere spilletid i benene.

- Han skal ud og spille førsteholdsfodbold et sted. Det er det vigtigste for ham, og det er jeg sikker på, at han nok skal komme, siger hans tidligere træner i den norske klub Strømgodset, David Nielsen.

De to år, som Martin Ødegaard har spillet i kongeklubben, har han været på banen to gange. På trods af den manglende spilletid mener David Nielsen ikke, at det har holdt det unge talents udvikling tilbage, eller at Real Madrid har været en for stor klub for ham at spille i.

- Den fejl, alle gør, det er at tro, at man skal spille på topniveau, når man er 16-17 år. Det skal man ikke. Det er de færreste spillere, som kan det. Man skal derimod være klar til at gøre det, når man bliver 18 eller 19 år. Det er det, det handler om, siger David Nielsen.

- Han er et godt sted. Jeg ser ham jævnligt spille og kan se, at han har en god og jævn udvikling.

Artiklen fortsætter under billedet:

Debuten for unge Martin Ødegaard for Real Madrid i kamp mod Gestafe i Madrid. Han blev skiftet ind for ingen mindre end Ronaldo. Foto: AP
Debuten for unge Martin Ødegaard for Real Madrid i kamp mod Gestafe i Madrid. Han blev skiftet ind for ingen mindre end Ronaldo. Foto: AP

Verdens bedste selskab
For at spille fodbold på højt niveau kræver det en lang og udfordrende læringsproces, og David Nielsen kan ikke se, at der skulle være et bedre sted end Real Madrid til at udvikle den unge mand.

- Vil man gerne vide, hvad der skal til for at blive bedst, så er det en rigtig god ide at være tæt på dem, der er de bedste. Martin ser de bedste spillere i verden hver dag. Der er ingen tvivl om, at det er lærerigt.

- Han har udviklet sig fysisk og mentalt. Jeg er helt sikker på, at alle dem, der følger ham, mener, at han har haft en god udvikling i år, og det er ikke mindst, fordi jeg mener, at det er rigtigt, at han har været nede og spille for det norske U21 -landshold, siger David Nielsen.

På U21-landsholdet har Martin Ødegaard vist meget positive takter, og David Nielsen er ikke et sekund i tvivl om, at det talent, som den kun 18-årige spiller besidder, er noget helt specielt.

- Han er en fantastisk fodboldspiller, som går langt ud over det, vi normalt ser for hans alder, siger David Nielsen, som er træner i Lyngby Boldklub.

Artiklen fortsætter under billedet:

Martin Ødegaard som 15-årige for det norske ungdomslandshold. Han er den yngste der nogensinde har spillet landsholdsfodbold for Norge. Foto: AP
Martin Ødegaard som 15-årige for det norske ungdomslandshold. Han er den yngste der nogensinde har spillet landsholdsfodbold for Norge. Foto: AP

Voldsom omtale
Forventningerne har været skyhøje omkring Martin Ødegaard, og fraværet på banen har sat spekulationerne i gang, om Real Madrid var for stor en mundfuld for Martin Ødegaard, der er den yngste spiller, der nogensinde har optrådt for Real Madrid.

- Han fik en voldsom, voldsom omtale i en tidlig alder, fordi han gjorde det rigtigt godt, og det skal man sørge for at bruge til noget positivt, og det er jeg sikker på, at han formår. Han arbejder i en klub og på det norske landshold, og der skal man altid være immun overfor andre folks forventninger, siger David Nielsen.

Han mener ikke, at Martin Ødegaard ikke har levet op til de spillemæssige forventninger, der blev påduttet ham. At finde sig tilpas i en klub som Real Madrid er ikke noget, som sker fra det ene moment til det andet. Det er en læringsproces at spille i den hvide dragt - især når alderen ikke lyder på mere end 18 år.

- Man lærer at håndtere det stille og roligt. Når man er ekstremt dygtig til noget, så er det sådan. Det skal han håndtere, og han har alle redskaberne til det.

Hvilken klub, som Martin Ødegaard skal spille for, er endnu ikke fastsat.

Ekstra Bladet har den tidligere midtstopper René Henriksen på en 18. plads over Superligaens 100 bedste spillere i historien. Foto: Lars Poulsen Superligaen - 31. dec. 2016 - kl. 14:25 En af historiens bedste: Fra bogholder til landsholdsanfører
Ebbe Sand topper store navne som N'Doye, Zuma, Vilfort og Grønkjær og kåres som Superligaens største spiller. Foto: Polfoto/Jens Dresling Superligaen - 1. jan. 2017 - kl. 17:03 Superligaens 100 største: Han er bedst nogensinde
Mohamed Zidan og Sibusiso Zuma satte ild i Superligaen. Foto: Claus bonnerup og Thomas Wilmann Superligaen - 1. jan. 2017 - kl. 08:34 Zuma eller Zidan: Han var Superligaens største showman
Foto: Polfoto. Sport og Spil Det skal superligaklubberne gøre i januar

6 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere