- Folk kan grine ad mig i hele verden

Martin Braithwaite er 'fucking ligeglad' med, at han kan blive gjort til grin i hele verden, for han er typen, der forsøger og prøver ting

Braithwaite satte for nylig ord på nogle af de mange oplevelser, han på kort tid har fået i en af verdens største klubber. Hør mere her.

Martin Braithwaite er en af de spillere, der bruges som eksempel på, at La Masia-spillerne ikke får chancen. Foto Joan Monfort Spansk fodbold Tager Braithwaite med i hård sviner

Diverse spanske medier, eksperter og tidligere spillere har haft travlt med at fortælle, at Martin Braithwaite ikke er god nok til Barcelona og snart er fortid i klubben.

Allerede ved præsentationen i forbindelse med det sensationelle skifte blev der grinet af Braithwaite, da han mislykkedes med et par tricks. Men Braithwaite har det fint med at blive gjort til grin.

Han tænkte ikke over det i momentet, da det skete, men bagefter lærte han noget om, hvem han selv er.

- Jeg havde holdkammerater i Leganes, jeg talte med bagefter, der siger til mig: 'Hvad laver du, hvorfor prøver du de dér ting?' Og jeg lagde ikke engang mærke til, at jeg lavede de fejl, siger Braithwaite i podcasten Rejsen.

- Men jeg tænkte, hvis der er noget der skal symbolisere mig, så er det den præsentation. Jeg kan gå ud og holde det simpelt, men jeg er ikke sådan. Jeg går ud med risiko, fordi jeg har alt at vinde, siger Braithwaite.

Ståle Solbakken og Peter Ankersen bliver genforenet i FCK.  Vestjyden nåede 175 kampe i sin første periode i hovedstaden. Foto: Jens Dresling Sport og Spil Forstå FCK's stor-transfer: Ståle er under pres

Konen var også med, da Braithwaite blev præsenteret. Foto: Tariq Mikkel Khan
Konen var også med, da Braithwaite blev præsenteret. Foto: Tariq Mikkel Khan

Spansk fodbold Hun troede han havde en elskerinde

Efter præsentationen kørte der videoer rundt på sociale medier af Braithwaites mislykkede tricks, hvor han blandt andet forsøgte at lave 'jorden rundt', hvor benet køres rundt op over bolden.

- Jeg kan blive gjort til grin i hele verden, men jeg er fucking ligeglad. Jeg er ligeglad med, at hele verden griner ad mig. Fuldstændig ligeglad, for jeg går ud, og jeg prøver ting, siger Braithwaite.

- Det symboliserer mig, hvem jeg er som person. Du sætter mig op på scenen foran hele verden. Jeg er ligeglad. Folk kan gøre mig til grin i hele verden. Men jeg prøver ting. Jeg er et menneske og laver fejl. Men jeg udvikler mig hele tiden. Jeg er ikke bange for at prøve ting af, selvom det betyder, at jeg bliver gjort til grin. Det er min mentalitet, siger Braithwaite.

Den danske angriber fortæller, at han også selv griner ad videoerne, når han ser dem i dag.

Eden Hazard har betalt 85 mio. kr. for denne arkitektoniske perle. Foto: ROCKEFELLER Luxury Collection Spansk fodbold Real-stjernens svinedyre luksus

Braithwaite i en testkamp mod Girona forud for den nye sæson. Foto: Albert Gea/Reuters
Braithwaite i en testkamp mod Girona forud for den nye sæson. Foto: Albert Gea/Reuters

Sådan ser FC Emmens nye trøje ud, og det er altså dem, som Nikolai Laursen og Simon Tibbling fremover spiller i. Foto: fcemmen.nl Intl. fodbold Afgjort: Godkender sexlegetøj

I øjeblikket har han ekstra god tid til at se eller dem, da han sidder ude med en skade i låret, og dermed misser søndagens ligapremiere hjemme mod Villarreal.

Sidste uge var Braithwaite ellers med i truppen til den den sidste optaktskamp til sæsonen, og her var et klubbens tidligere talenter rasende over udviklingen, hvor blandt andet spillere som Braithwaite foretrækkes frem for klubbens egne talenter.

- Det, der tog mange år at bygge, er blevet ødelagt på få måneder. Det vil tage lang tid, før der igen er noget genkendeligt i klubben,

- Det handler ikke kun om Riqui. Det er også valget af Firpo i stedet for Cucurella. Og Braithwaite i stedet for Carles Pérez. Og mange flere indtil den økonomiske ruin. Det handler om prioriteter, skrev Marc Crosas til sine mere end 270.000 følgere i en udmelding, der blev både retweetet og liket i stort omfang.

Så ruller 2. division igen, og Ekstra Bladet sender samtlige 14 kampe i hver eneste runde. Køb adgang her (+) for kun 49 kroner om måneden.

Martin Braithwaite fejrer Esbjergs pokaltriumf i 2013 med matchvinder Youssef Toutouh. De seneste år er karrieren gået i hver deres retning for de to Esbjerg-helte. Foto: Lars Krabbe Sport og Spil Braithwaite endte i Barça: Sådan gik det de andre pokalhelte

Fotos: Stoyan Neno/Reuters, Albert Gea/Ritzau Scanpix, Tottenham og Glyn Kirk/Ritzau Scanpix Sport og Spil Monsterlønninger - de er Danmarks bedst betalte  

78 kommentarer
Vis kommentarer