Gør som folket: Nu lukker FC Barcelona helt ned

FC Barcelona strejker præcis som folket og lukker hele klubben ned tirsdag, så ingen træner - hverken professionelle eller ungdomshold

ABSURDE SCENER: Barcelona spiller på tomt Camp Nou - men Messi dominerer alligevel!

01. okt 16:15 Barcelona - Las Palmas

LaLigaStadion: Camp Nou, Spanien Dommer: Jose Luis Munuera Montero
Barcelona
3
0
Slut
Las Palmas

Det var et noget specielt syn, da FC Barcelona søndag aften spillede for et fuldstændig tomt Camp Nou i hjemmekampen mod Las Palmas.

Årsagen var de voldsomme uroligheder i forbindelse med afstemningen om Cataloniens løsrivelse fra Spanien. En afstemning som de spanske myndigheder mente var ulovlig, og som fik politiet til at bruge voldelige metoder mod befolkningen.

Dagen derpå får problemerne i Catalonien yderligere konsekvenser - også på fodboldbanen. Det oplyser fodboldklubben FC Barcelona tirsdag eftermiddag.

- FC Barcelona tilslutter sig den landsdækkende strejke kaldet 'Table for Democracy', og derfor vil klubben være lukket i morgen, skriver klubben i et tweet.

- Ingen af de professionelle hold eller ungdomshold i FC Barcelona vil træne i morgen på Ciutat Esportiva, lyder det.

Det er lederen for den catalanske kulturforening Omnium Cultural, Jordi Cuixart, samt fagforeningen CCOO, der har varslet strejke for befolkningen tirsdag. Det sker, "for at fordømme sikkerhedsstyrkerne". I alt kom 844 personer og 33 politifolk til skade under søndagens uroligheder.

Efter søndagens kamp er det kommet frem, at FC Barcelona blev truet med pointstraf, hvis de aflyste kampen mod Las Palmas.

Der var helt tomt, da Messi scorede søndag på Camp Nou. Foto: AP
Der var helt tomt, da Messi scorede søndag på Camp Nou. Foto: AP

Klubbens tidligere træner Josep Guardiola kommer selv fra Catalonien, og selvom han nu er Manchester City-træner, så fulgte han sagen udefra.

- Jeg ville ikke have spillet kampen mellem Barcelona og Las Palmas, slet ikke. Og hvis kampen skulle spilles, så ikke for tomme tribuner. Så gør man det med tilskuere. Med alle konsekvenserne, siger Guardiola ifølge Sky Sports.

SE MÅL FRA KAMPEN PÅ DET TOMME CAMP NOU I TV-AFSPILLEREN OVER ARTIKLEN

- Billederne lyver ikke. Der var mennesker, der ønskede at stemme, og de blev mødt med vold. Flere end 700 er såret. Mennesker, der ønskede at stemme, ikke at røve en bank. Spanien vil forsøge at skjule det, men medier i resten af verden vil vise det. Billederne er tydelige, og alle ved, hvad der er sket. Vi ønsker ikke, at de tænker, at vi ikke kan lide Spanien. Spanien er et fantastisk land med dets litteratur, sport og byer. Men man skal forstå, at der er en befolkningsgruppe, der ønsker at bestemme deres fremtid, siger Josep Guardiola.

Barcelonas nuværende stjerneforsvarer Gerard Pique er kommet i problemer omkring det spanske landshold, fordi han har støttet Cataloniens løsrivelse, men han fortsætter gerne frem til og med VM 2018.

- Jeg mener, at jeg kan fortsætte, for mange mennesker i Spanien er uenige i det, der skete i dag (søndag, red.), og de tror på demokrati. Men hvis ledelsen mener, at jeg er et problem, så vil jeg trække mig og forlade landsholdet før 2018, siger Gerard Piqué til FC Barcelonas hjemmeside.

Angiveligt skulle 2,26 millioner mennesker have stemt ved valget, og hele 90 procent af stemmerne skulle være til fordel for løsrivelse.

Se også: Barcelona-stjerne med chokerende melding: Overvejer at stoppe

Se også: Tusinder ventede udenfor: Messi tryllede for tomme tribuner

Se også: Godt for Barcelona: Stjernens skade koster kæmpe-beløb

'Den Gule Mur' på Signal Iduna Park. Foto: Ina Fassbender/AP Sport og Spil Guide: Tre Champions League-stadioner du skal opleve før du dør

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen