Annonce:
Annonce:

Griezmann har fået nok: Trækker stikket øjeblikkeligt

Antoine Griezmann vil ikke længere være associeret med telefon-giganten Huawei, efter at en rapport tidligere på ugen kædede virksomheden til udvikling af software, der skal bruges til at ansigtsgenkende det forfulgte uighur-folk i Kina

Antoine Griezmann sponseres ikke længere af Huawei. Foto: FRANCK FIFE/Ritzau Scanpix
Antoine Griezmann sponseres ikke længere af Huawei. Foto: FRANCK FIFE/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Fodbold

Hertil og ikke længere. På trods af en meget fordelagtig økonomisk aftale vil Barcelona-stjernen Antoine Griezmann ikke længere kædes sammen med den kinesiske tech-gigant Huawei.

Den franske angriber har i flere år været såkaldt ambassadør for Huawei, men torsdag besluttede han sig for at stoppe pr. omgående.

Grunden er, at det amerikanske firma IPVM, der har specialiseret sig i at undersøge overvågningsværktøjer, i tirsdags fremlagde en rapport, der knyttede Huawei til fremstillingen af et værktøj, der kan bruges til at genkende ansigter på den den undertrykte muslimske befolkningsgruppe uighurerne i Kina og derefter sende alarmer til politiet.

Og det ville han altså ikke associeres med, skriver han på sin Instagram-profil.

Annonce:

'På grund af en stærk mistanke om, at Huawei har hjulpet til med at udvikle en 'uighur-alarm' gennem ansigtsgenkendelse, annoncerer jeg hermed, at jeg med øjeblikkelig virkning stopper mit partnerskab med det firma.'

'Jeg vil benytte denne mulighed til at invitere Huawei til ikke blot at stille sig tilfreds med at nægte disse beskyldninger, men til så hurtigt som muligt at gøre noget for at fordømme denne masse-forfølgelse og bruge sin indflydelse på at bidrage til at respektere rettigheder til mænd og kvinder i alle samfund,' skriver Antoine Griezmann.

Huawei Danmark har i en skriftligt udtalelse til Ekstra Bladet benægtet, at de skulle være involveret i udviklingen af den pågældende software:

'Vi udvikler ikke algoritmer, applikationer inden for ansigtsgenkendelse eller løsninger målrettet etniske grupper.'

Annonce:

'Huawei udvikler teknologier til generelle formål baseret på internationale standarder for kunstig intelligens. Huawei er ikke involveret i servicelag i applikationer, der definerer, hvordan den generelle teknologien benyttes. Vores produkter og løsninger overholder relevante industristandarder og juridiske krav.'

'Huawei overholder til fulde FN’s Guidelines on Business and Human Rights og lever op til loven i de 170 lande, vi opererer i,' lyder svaret.

Griezmann, der i Barcelonas angreb spiller sammen med danske Martin Braithwaite, overlever dog nok at undvære Huaweis millioner. Som en af verdens bedst betalte fodboldspillere er han nemlig vurderet til at besidde en formue på 400 millioner kroner.

Sandheden bag fyring: Han var dead man walking

Komiske Kvists kovending

Brøndby i corona-kaos  

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Vi synes, Lars Løkke mangler skam i livet
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: